Zebulon bara starkast på Färjestad

Den treårige valacken Zebulon (e. Quite Easy U.S. – Global Kyanite) svarade för en synnerligen imponerande insats i samband med fredagens segerlopp på Färjestad.

Han blev över från start och låg som tredje häst, men det var inget som bekymrade körande Dwight Pieters. Där framme ledde den obsegrade storfavoriten Cameron Hills (Björn Goop) och bestämde farten till 1.16,2 första varvet.

Inför slutvarvet valde Dwight att plocka ut Zebulon som första häst i andraspår och på sista långsidan gick den sistnämnde i verklig närkamp med ledaren. Det gick fort och ganska tidigt fick man den sköna känslan av att Zebulon var den starkare och så var det också.

Tidigt på upploppet kopplade Zebulon ett knappt men säkert grepp på storfavoriten och höll det hela vägen in i mål. Segertiden skrevs till utmärkta 1.14,0/2140 meter med voltstart.

– Jag valde att trycka upp tempot 800 meter från mål och Zebulon var helt enkelt starkast idag. Det var en rejäl prestation och det var inte dåligt att komma i mål på 1.14 blankt, sa Dwight Pieters efteråt.

– Idag gick han barfota runt om och det hjälpte till en del, men samtidigt är det en stark häst, som redan tidigare har visat hög kapacitet, så det var inte överraskande att han var så här bra, tillade han.

Zebulon, som därmed tog sin tredje seger och nu har tjänat 129 400 kronor, ägs av Petras HB, Göteborg.

Skötare till hästen är Felicia Lindström.

Oddset skrevs till 3,16.