Om Maria

Jag är en tjej med stor drivkraft och som verkligen brinner för travsporten och hästarna. Jag har älskat hästarna sedan barnsben och är en riktig hästnörd ut i fingerspetsarna.
Min hästutbildning började på Wången, där tog jag studenten 2006 och har varit på praktik och jobbat hos flera stora tränare. Man fascineras och tar åt sig av alla tränare man varit hos. Sedan blandar man ihop det och gör det till en egen mix till sina egna tankar och funderingar. Jag har praktiserat i flera stora travstall runt om i Europa och började min fasta anställning hos Åke Svanstedt 2006.
 
Jag har ett stort intresse för anatomi och fysiologi på både häst och humansidan som jag anser mig ha stor nytta av i mitt dagliga jobb med hästarna. Med kärleken till hästen i centrum så skapar vi välmående individer genom högkvalitativt foder och välpreparerade träningsbanor. Jag har även gått kurser i akupunktur, laser samt olika massagekurser gällande häst.
 
Jag gillar att träna själv och anser att det är till nyttas för mitt dagliga jobb i stallet.
 
Min framtidsvision gällande rörelsen är att ha ett mindre stall med högre kvalité. Kvalitén är den röda tråden som skall genomsyra hela företaget genom personal, hantering av hästägare, foder, strö, hovvård och veterinärer.
 
Målet med min verksamhet är att ha nöjda hästar, kunder och personal där vi tillsammans skapar en miljö där alla trivs och känner sig hemma. Att bygga ett team med enbart de bästa. De som är mest kompetenta och som brinner för det dom gör. Det kommer ta ett par år, men våra mål är tydliga och långsiktiga.
 
Jag jobbar väldigt nära mentalcoachen Stig Wiklund. Och han är ett viktigt verktyg när det kommer till målsättningar, balans och personal. Sedan har vi andra goa människor runt om oss som bidrar med sin kompetens och sin närvaro. 

Tränare som jag haft praktik/jobbat hos

Jörgen Wickman (Säve) 1998-2003
Alf Jonsson (Bergsåker) 2004-2005
Lutfi Kolgjini (Vomb) 2005-2006
Stefan Tarzan Melander (Frankrike) 2005-2006
Ulf Stenströmer (Skara) 2006
Åke Svanstedt (Skara)