Sensitive Tile spurtade starkt på Åby

Sensitive Tile, ett fint treårigt sto med den läckra stammen Trixton – Pioneer Face e. Raja Mirchi, slog till och tog sin andra seger i karriären i samband med torsdagens tävlingar på Åby.

Sensitive Tile hade en på papperet bra uppgift framför sig och ett bra utgångsläge bakom bilen. Den som läste Marias uttalanden (inte minst här på hemsidan) inför loppet kunde inte undgå att hon andades optimism.

Optimismen var väl befogad, Sensitive Tile var riktigt på hugget på nytt. Hon hade såklart nytta av att inte vara med i spetskörningen, där duon Nilla Lane och Eva Kant Gar drog iväg med ursnabba 1.06,1/500 meter. I det läget avvaktade Dwight Pieters med Sensitive Tile som fjärde ekipage, 20-30 meter bakom.

Tempot bedarrade sedan kraftigt, men det blev ändå 1.12,5 första varvet och det var på tok för häftigt för täthästarna. Dwight körde ett lugnt lopp i fjärde invändigt, som blev tredje invändigt 800 meter från mål.

Många trodde nog att han sedan inväntade open stretch, men Dwight hade en annan plan, han vred ut i andraspår drygt 200 meter från mål och på spänstiga ben avgjorde Sensitive Tile på ett mycket rejält sätt.

Hon landade på nya rekordet 1.13,9a/2140 meter och tjänade 50 000 kronor.

Oddset skrevs till 14,33.

Det är Petras HB, Göteborg som äger hästen, som har Maja Lormark som skötare.

– Jag hade en bra känsla hela vägen, inte minst efter den tuffa körningen första 500 meterna. Jag valde att smyga med och då tackade Sensitive Tile genom att avsluta riktigt bra över upploppet. Jag kan inte vara annat än jättenöjd, säger Dwight i en kommentar.