Macahan övertygade stort på Åby

Dwight Pieters intervjuas efter loppet.

Stallet hade endast en häst till start på Åby under torsdagskvällen, men den var desto bättre. Det handlar om treårige Macahan (e. Maharajah – Filippa Hall), som tog en mycket enkel seger på finfina tiden 1.13,3a/2140 meter.

Det handlade om ett treåringslopp, som såg sju hästar bakom bilen. Macahan hade nummer sex och laddades iväg rätt så rejält av körande Dwight Pieters.

– Han kändes så bra bakom bilen att jag verkligen ville prova. Han öppnade bra, men invändigt svarade Björn Goop ganska enkelt med favoriten Katzenjammer, säger Dwight Pieters.

Dwight hade efter 400-500 meter chans att gå ner i tredje invändigt, men tog inte den möjligheten.

– Nej, jag såg istället en ”lugn dödens” som ett bättre alternativ, vilket sedan blev ännu bättre när Adrian Kolgjini körde fram och avlöste mig in i andra kurvan. Därmed fick vi en helt perfekt resa, säger Dwight.

300 meter från mål drog han i högertömmen och fick genast ett väldigt bra svar av sin häst.

– Ja, det blev väldigt enkelt över upploppet, säger Dwight, som faktiskt hann med att vinka till publiken sista biten in mot mål.

Segern var värd 50 000 kronor för ägande KB Capulus Horses, Kullavik.

Det är Maria Törnqvist herself som är hästens skötare.

Oddset skrevs till 6,48.

Detta var Macahans tredje seger i det åttonde försöket och han har nu sammanlagt tjänat 290 500 kronor.

Detta var stallets 200:e start för året och i pengar fattas det nu bara drygt 20 000 kronor fram till den tredje miljonen.