Veckan som gått och kommande starter

Förra veckan inleddes ju på Färjestad. Carmine Am svek och travade inte alls bra. Var dessutom trött i kroppen så han ska kollas upp. Kalashnikov gjorde en bra årsdebut och avslutade riktigt piggt. Travade dessutom bättre än någonsin. Dame Dream gjorde också hon en mersmakande tävlingsdebut. Gick bra hela loppet och inkom som 4:a i mål.

Quite Windy svek i Onsdags på V86. Travade bra men dåligt tryck i honom. Fick en fin resa men var ovanligt seg. Hade härjat en del på transporten ner och i boxen innan loppet. Får kolla honom och köra ett jobb i veckan som kommer.

Midsommar hägrar och denna veckan blir fullspäckad. Söndag 19/6 har vi Aberfeldy ut i lopp 3. Gör sin första start för Markus och har tränat positivt men får väl ses som en skräll.

Therese har sin egna Dontmakememad ut och den behöver loppet.

Ramon Dekkers kvalar efter tävlingarna.

 

På Måndag är det väldigt fina E3 uttagningar på Bergsåker. On The Line har gått ganska bra i skymundan och är inte så tokig egentligen. Men är en trög sort och från bakspår får man nog hoppas på en bra peng. Barfota r.o. för första gången.

Milda Andover fick också ett bakspår (10) och möter jämna hästar. Hon känns bra för dagen men får förlita sig på turen. Går utan huva för första gången och med aluminium r.o. för första gången.

May Grace går ut i ett lärlingslopp mot bra hästar. Också från ett bakspår. Ligger lågt med henne också tills hon visar uppryckning. Höll dock på att vinna sist men gjorde bort sig i sista sväng med galopp. Barfota r.o. och öppet huvudlag.

 

På Tisdag tar vi båten över och testar Visby.

Chris Tomlin Am gjorde det bra senast och har fått spår 1. Givetvis hoppas man på ledning och därifrån om det går i ett jämnt tempo så kan han nog leda runt om. Går säkert en låg 16-tid och ser bra ut i jobben hemma. Går med samma utrustning som sist.

Perfect King är en ganska kapabel häst men som har strulat till det för sig emellanåt. Han är ganska svår att köra så jag riktar in mig på ett felfritt lopp i första hand. Har jobbat bra inför starten och kommer han till från sitt bakspår så kan han vara en platschans.  Går barfota fram och skor bak. Ev norskt h-lag

Coktail Bar har svikit i år och inte alls visat vad han kan. Han är normalt sett startsnabb men brukar kunna vara beroende av lopp i kroppen. Från spår 4 på Visby känns det dock som att man vill testa att köra i ledning och jag hoppas att han går hela vägen in isåfall. Går med skor r.o. och aluminium i bak. Googles huva och urryckare .

Sedan kör jag Charlottas Toocooltocare som faktiskt varit riktigt bra två senaste loppen och framförallt gått till slut. Tycker inte att det var ett blodigtlopp och med en maximal resa hoppas jag att hon avslutar bra igen.

 

Var och hälsade på ettåringeAt Risk som köptes in på Elitauktionen. Den står utanför Heby på en granngård till Julmyra. Riktigt fint ställe och hästarna såg ut att stortrivas! Nybyggda stallar och banor gjorde att man verkligen blev imponerad. Kul med hästägare och entreprenörer som satsar på svensk travsport!