Tveksamma domslut och fantastisk travhelg

Har hänt mycket den här veckan. Den har rullat på så fort så jag har i princip inte hunnit med att uppdatera starthästarna ordentligt. Kan börja med att säga att hästarna känns allmänt uppåt för dagen.

Vi släppte ju ut dem i sommarhagarna inför elitloppshelgen och nu börjar formen smyga sig på. Personligen tycker jag att hästarna mår mycket bättre i både kropp och huvud att gå ute dygnet runt såhär års i behaglig temperatur och få äta gräs. Det blir dessutom mer lättarbetat för oss och man hinner verkligen med att greja med allt runtomkring såsom att städa och tvätta boxar. S-K-Ö-N-T !

Veckans tävlingar har gett blandade resultat. På Solvalla i Onsdags körde jag verkligen snällt med Quite Windy som gick i mål med oryckt norskt  och krafter kvar. Jag tycker inte att jag jagade honom speciellt mycket utan försökte måtta in honom till 3:e platsen.

Tyvärr blev han diskad som inkommen trea i mål. Brukar aldrig tjafsa med domare då det är fullkomligt lönlöst då dom redan har bestämt sig och man alltid blir bestraffad för hårda ord förr eller senare. I detta fall kan jag dock tycka att diskningen var otroligt märklig. Inte heller Jorma Kontio som jag tydligen flyttat brutalt på förstod sig på speciellt mycket kring den uppkomna situationen. Ett väldigt tråkigt domslut för mig då jag leasar hästen och står för alla kostnader själv. Är dock väldigt glad att det ändå var såhär i det här fallet. Jag kör cirka 40-50 lopp om året i princip bara med mitt egna material pga att jag driver en egen rörelse som jag vill vara seriös med och inte hinner åka runt och köra åt andra, även om jag ibland tycker att det är kul.  Dvs att de chanser jag skapar mig att synas är extremt viktiga och i synnerhet på V86 och V75.

Solvalla är som min andra hemmabana och jag trivs verkligen där. Gillar alla funktionärer som står på inskrivningen och även de som håller till runt banan. Men kan inte förneka att jag fått ett par stycken märkliga domslut mot mig på just Solvalla senaste halvåret. Om jag retat upp någon eller om jag  bara är ovanligt klantig får väl framtiden utvisa. Men kan ju säga att jag inte är speciellt sugen att anmäla mina egna hästar till Solvalla inom det närmsta. Tur det inte var någon uppretad ägare på hästen som petar mig till nästa gång.

Kan dessutom dementera att jag strök mig som kusk ur lopp 8 på Milda Andover på grund utav illvilja. Så lätt viker jag inte mig. Låg med ganska komplicerade magsmärtor på akuten natten mellan Tisdag och Onsdag men valde att åka hem och köra mina hästar ändå tills på onsdag kvällen . Markus hade med sig dressen för säkerhets skull i fall jag skulle bli dålig och så blev det tyvärr…  Milda gick förövrigt riktigt bra i skymundan och siktas nu mot E3. Lite justeringar i utrustningen och ett bra spår så tror jag hon kan bli en E3 finalist.

På Fredagen hade vi två fina vinnare på Romme. Markus rattade in Diablo Sisu till säker vinst. barfota r.o. för första gången. Chris Tomlin Am gick tillbaka till gammal balans och blev återigen stabil och avgjorde knappt men säkert. Dessa båda hästar kan nog bli nyttiga mot sensommaren och hösten. Tyvärr hann jag inte uppdatera infon om starthästarna pga sjukhusvistelse men hoppas ni följde Markus Twitter.

I veckan som kommer åker vi till Färjestad på Måndag 13/6.

Lopp 1 Dame Dream är en häst som jag gillar skarpt. Tränat bra en längre tid och är en hårding. Går tungt balanserad och med öppet huvudlag.

Lopp 7 Carmine Am är en klasshäst som gick bra förra året utan att behöva gå i botten. Han är stor och klumpig och lär behöva lopp i kroppen. Är galopptränad men har fått ett vassare rundbanejobb i kroppen och känns bra. Går men öppet huvudlag och fasta tussar. Ingen spik. Tror inte att spår 4 är några problem då hästen är ärlig.

Lopp 9 Kalashnikov. Spår 11 men är en riktigt skjutare. Denna hästen håller jag högst utav alla i stallet. Han kommer bli bra framåt hösten och siktas mot större uppgifter. Tränat på länge och har också ett vassare jobb innanför rocken som han gick ihop med Carmine. Går med öppet huvudlag. Kommer att köras snällt men blir inte ett dugg förvånad om han städar av samtliga till slut!

Kom ihåg att våra hästar är tungt tränade och oftast behöver lopp i kroppen!

På Onsdag åker jag ner till Vaggeryd för att starta Quite Windy igen. Borde vara bättre med lopp i kroppen. Men hårdare motstånd den här gången gör att jag ligger lågt. Går barfota ro. el med aluminiumskor i bak.

 

Sist men inte minst några rader om denna fantastiska travhelg som varit. På Östersund fick vi se flera fina prestationer och det är en väldigt trevlig och gemytlig travbanan som man gärna åker till då det vankas deras årliga storhelg. Jämtlands stora pris stod pall för förväntningarna och blev ett riktigt klassigt lopp. Vinnaren var riktigt bra. Men framförallt tycker jag att Adrians styrning med El Mago Pellini var absolut fem stjärning. Sättet att för dagen bedöma hästens status och köra därefter gjorde att han var tvåa i mål väldigt knappt slagen av Call Me Keeper. Med mista lilla flyt hade Adrian stått som vinnare och blivit hyllad som ett riktigt geni. Undra hur bra den där killen kör om tio år?! Duger redan nu i storlopps sammanhang med råge….. Och dagens prestation av Your Highness i Oslo G Prix är ju helt osannolik. Sättet hon tuggar ner självaste Nuncio är smått ofattbart. Gåshuden har inte lagt sig än… Älskar den där hästen, men det är sedan gammalt.  Vi kämpar på och går mot ytterligare en jobbvecka. Hoppas vi ses på trav! / MT