Nygammal bekant tillbaka i stallet, hästägarfest och kommande starter

Nu har det tyvärr varit dåligt uppdaterat ett tag. Detta beroende på att jag och Markus har deltagit i Just Dance (motsvarande Let’s Dance fast för kuskar) och att vi har haft det hektiskt med tävlingar och dessutom lyckats tränga in en minisemester i Halmstad.

30 Juni stod jag och Markus tillsammans med 4 andra deltagare på en scen placerad på stora torget i Eskilstuna. Just Dance var utmaningen och det var en minst sagt nervig upplevelse. Från att knappt ha tagit ett danssteg skulle vi på tre tillfällen under en veckas tid lära oss en dans och koreografi .

Det är nog något jag inte kommer att göra om. Även om det var en rolig upplevelse. Fick chansen att bli upplärd av ett riktigt fullblodsproffs vid namn Philip Ring. Men det hjälpte inte. Maria Riedl gick segrande ur danstävlingen.  Vi har klämt in lite tävlingar där emellan och jag tycker att hästarna visar uppåtform.

Daddy’s Secret och Todaysfreshair har gått premie på ett väldigt bra och enkelt sätt. May Grace dummade sig tyvärr bakom vingen och felade direkt i ett lärlingslopp. Frågan är om jag någonsin känt henne så fin. Hon borde verkligen få vinna när som helst.

En nygammal bekantskap har kommit tillbaka till gården , Rolex Bigi kom i Måndags och nu väntar en månads vila i gräshage innan vi kör igång honom igen.

Vi avslutade förra veckan i Halmstad dit vi årligen åker på en mini semester. Vädret var inte det bästa men det bjöds däremot på en härlig sport. Jag trodde mycket på Cruzado de la Noche som också vann sitt försök . Men i finalen var Uncle Lasse helt fenomenal. Jag håller fortfarande Donato Hanover som en av mina absoluta favorit hingstar. Tarzan  & Cattis är ju inte så tokiga dom heller….

Nästa helg 16 Juli stundar våran hästägarfest. Som det ser ut nu så blir det toppenväder och vi hoppas på att många kommer.

Kommande starter:

Måndag 11/7 har vi två hästar ut i finalen av en treåringsserie.

Diablo Sisu från spår 1. En startsnabb häst som gjort det bra hittills. Är inte så tokig och jobbar fint för dagen. Går oförändrat. barforta r.o. och samma utrustning

On The Line spår 7 . Har ryckt upp sig på sistone och ser allt bättre ut. Spår 7 är inte roligt men står på tur för att vinna och gick i mål med mycket sparat sist. Tror han går fram tidigt om det ges läge. Går som sist

Tisdag 12/7 Två stycken ut på lunchen på Solvalla

Perfect King lopp 1 spår 3. Är normalt stabil i volt och gick klart bra senast. Kan vara lite bynglig att köra men har gjort det bra dom två senaste loppen. Står också lite på tur för vinst. Går som sist eller om han är pigg i värming så går han med öppet eller någon form av halvstängt.  Barfota fram

Chris Tomlin Am lopp 4 spår 4. Har gjort det bra på sistone och gick för maxutdelning senast. Har tränat forsatt bra. Går oförändrat och är en platschans på form och läge.

Eskilstuna 12/7

Aberfeldy lopp 8 och springspår. Har Markus hittat ett lämpligt lopp och hon gick väldigt bra senast. Gick fort till slut i ett halvstruligt lopp. Går även hon oförändrat barfota r.o. och det ska vara en fin vinstchans.

14/7 Örebro

Kalshnikov lopp 8 spår 1. Bra smygläge då han inte är jättesnabb från start. Slog ihop senast och nu ska han lättas i balansen. Tror även det blir helstängt för första gången.Håll koll på värmingen och eventuella ändringar på denna.

Dame Dream lopp 10 spår 12. Tråkigt läge men Dame är en häst som jag gillar skarpt. Hon vinner kanske inte men gör säkert ett bra lopp. Går oförändrat .

/ MT