Under 1.10 sista 500 meterna av Bicc´s Tobee

Trots att det var ruggiga, ja nästan vintriga, förhållanden på Axevalla under tisdagens lunchtrav, så drog sig inte stallets Bicc´s Tobee (e. Tobin Kronos – Bicc´s Honeybee) för att göra en kanonprestation.

Han öppnade bra från springspår, men fick inte ledningen till en början. Nej, det var först efter 500 meter som körande Dwight Pieters kunde placera honom i den positionen, detta efter måttliga 1.18,1 första halvvarvet.

Det gick inte mycket fortare första varvet, 1.17,5, och det var fortsatt detta tempo upp till 1500 meter. In i sista kurvan tryckte Dwight på gaspedalen och då försvann Bicc´s Tobee i ett huj från sina konkurrenter. Han avslutade, hör och häpna, med 1.09,3 sista halvvarvet och vann med ”många längder” på fina 1.15,2/2140 meter (voltstart).

Deytta var Bicc´s Tobees tredje seger i det femte försöket och hästen har nu tjänat 115 000 kronor. Då detta var ett försök i Treåringarnas Höstserie på Axevalla är hästen inkvalad till finalen den 12 december.

– Vi får se vad som händer, tanken är väl att det ska bli ytterligare något lopp i höst innan han ställs av för att förberedas inför fyraårssäsongen. Det kanske blir finalen på Axevalla den 12 december, säger Dwight Pieters.

Han fortsätter:

– Bicc´s Tobee är en fin häst, det hade han redan tidigare visat, så det visste vi. Nu fick vi bestämma där framme, men jag var ändå lite rädd för Knut Rapid, som satt i andra utvändigt, det var därför jag valde att sticka undan in i sista kurvan. Hästen utvecklas för varje lopp i och med att han tycks ta dem på rätt sätt.

Oddset på Bicc´s Tobee blev 1,42.

Ägare är Maria och Lollo Höök.

Skötare är Felicia Lindström.