Fjärde årssegern för Zebulon

Zebulon efter segern på Åby.

Den segerrike treåringen Zebulon (e. Quite Easy U.S. – Global Kyanite) fortsätter att leverera bra. På torsdagskvällen tog han sin fjärde årsseger, detta i det nionde försöket, då han avslutade vasst och var först i mål i ett V64-lopp på hemmabanan Åby.

Zebulon hade spår åtta i volten, men var snabbt ute i andraspår och fick efter ett litet tag den fina positionen andra par utvändigt. Där satt körande Dwight Pieters lugn till det var ungefär 500 meter kvar. Då styrde han på i tredjespår och då var Zebulon rejält med på noterna.

Trots att ledande Herkules Gertorp avslutade under 1.12 sista 500 meterna och hade en liten minilucka in på upploppet så kunde Zebulon avgöra mycket resolut sista 30-40 meterna in mot mål och till slut vinna med en hel längd på 1.14,8/2140 meter volt.

Segern var värd 50 000 kronor. Hästen ägs av Petras HB, Göteborg, medan det är Felicia Lindström som är hans skötare.

Oddset skrevs till 4,56.

– Zebulon var verkligen bra på nytt, det är en stenhård häst, vill jag påstå. Han fick en kanonlopp i draget, jag är tacksam över att han slapp att gå först i andraspår med tanke på hur mycket det blåste motvind på bortre långsidan. Vi får se om det blir någon mer start under hösten, det får väder och banunderlag avgöra, säger Maria Törnqvist i en kommentar.