Vass spurt av Mona Moonlight gav vinst

Det blev seger för det fyraåriga stoet Mona Moonlight (e. Brilliantissime -Voila´ Grif) vid fredagens lunchtävlingar i Halmstad.

Mona Moonlight hade spår sju bakom bilen och hamnade efter en snabb och fin start i andra par utvändigt, en position som sedan blev tredje utvändigt inför slutvarvet.

– I det läget var det bara sex hästar kvar i loppet, så jag var nöjd med hur det utvecklades, sa segerkusken Dwight Pieters efteråt.

Runt sista kurvan kunde Mona Moonlight gå med i rygg på attackerande Smiley Brodda i tredjespår. In över upploppet kom Mona Moonlight till egen attack (i fjärdespår), men i det längsta såg det ut som att hon skulle få svårt att hinna ifatt Smiley Brodda, som hade tagit grepp på ledande Ellen Diablo.

In mot mål närmade sig dock Mona Moonlight hastigt och precis på mållinjen satte hon nosen först.

– Jag förstod redan varvet kvar att loppet skulle avgöras på kortspeed och trodde in sista kurvan att det skulle kunna bli en andra-tredjeplats, men glädjande nog gick Mona snabbast av alla till slut, menade Dwight.

– Vi har väntat ett tag på att Mona Moonlight skulle få ta första segern i vår regi och nu var det alltså dags. Stor del i detta har Maria, som har hittat rätt balans åt hästen på sistone. Det känns att Mona Moonlight verkligen är på rätt väg nu.

Mona Moonlight segrade på tiden 1.15,8a/2140 meter och gav oddset 8,86. Segern var värd värd 30 000 kronor.

Äger hästen gör HB Wolfgang A, Vara. Skötare är Jenny Vourenmaa.