Positiva hästar på rundbanan

Härlig vecka som bjudit oss på riktigt sommarväder.

Hästarna som startade i Tisdags var blandade. Kvalhästen Uniflorus glänste och “vann” sitt kval.

O.P.Q.C gjorde nog sin bästa årsdebut någonsin fast han blev oplacerad. Han är i skrivande stund på väg ner till Frankrike för att testa lyckan på mindre banor i sommar.

Giresse Boko var seg och behövde det där loppet. May Grace felade från start och är inte helt lätt. Såg väldigt fin ut barfota r.o. första gången och kommer att starta snart igen. On The Line är som en dieseltraktor från start och handikappar sig själv. Gick hyggligt ändå och fick en bra tid.

I Torsdags gick Ramon Dekkers provlopp och kom hem på 20,5/2140 m med 1.14 sista 500 på ett bra sätt. Kvalar inom kort. Harry gick rundbanejobb och skötte sig utmärkt. Även Daddy’s Secret och Todaysfreshair var in och knallade 35 /2140 m med lätthet och skötte sig strålande dom med.

På Onsdag ska Quite Windy och Milda Andover ut på Solvalla. Först ut är Windy i lopp 5 från ett springspår på tillägg i ett 2640 m lopp. Han vann väldigt enkelt och bekvämt senast och det kändes otroligt rättvist.

Han har många andraplatser men jag tycker inte alls att han är en ickevinnare utan han kämpar varje gång. Han känns fin i jobb men jag vill köra bakifrån med honom och hoppas att det blir så. Han är ruggigt vass på speed om han får sitta till 300 kvar. Kommer att gå barfota r.o och med sitt vanliga norska huvudlag.

Milda i lopp 8 spår 6 bakom bilen i ett tufft lopp. Henne var jag också nöjd med senast. Jag körde som en riktig kratta och gjorde flera felval på vägen som gjorde att hennes chanser försämrades.  Hon är inte alls så tokig, men jag hade önskat mig ett spår längre ner på vingen för att kunna köra utmed plankan då hon fortfarande är under utveckling och siktas mot E3 kvalen på Bergsåker 20 Juni. Tanken är att hon ska vara vässad då.

Den 16 Juli kommer vi att ha den årliga hästägarefesten här på gården. Inbjudningarna kommer ut här i veckan och vi hoppas att alla kan komma.

/MT