Proffstränare from 1 Augusti

japp…så som rubriken lyder så plockar jag ut min proffslicens from 1 Augusti. Nej, jag och Mackan är inte osams och det kommer att flyta på ungefär som vanligt men jag kommer att stå på “mina” hästar och ha lite mer fokus på “min” rörelse. Men vi kommer fortfarande att bolla idéer med varandra och hjälpas åt.  Två hästar är nya i stallet. Det rör sig om två stycken fina treåringar som kommer från Svante Båths stall. Dom har fina meriter sedan innan och det ska bli kul att få jobba med dessa individer. Unique Findings och Global Tribunal heter dom.

Storm Cloud är konstaterad dräktig med Maharajah också. Var och hälsade på henne härom dagen och hon var rund och fin. Var även och hälsade på At Risk som köptes in på elitauktionen i våras. Kul att se att han hade växt på sig och hade det riktigt bra på sitt sommarbetet utanför Heby.

Vi hade en ganska bra helg nere på Axevalla. Träffade en hel del gamla vänner och bekanta. Det är klart det känns extra bra sådana helger att vädrets makter är med oss då det var strålande sol och värme.  Fantastiskt kul att Galactica fick vinna huvudloppet också. Stort för Sundbyholm och stort för Sveriges amatörer att en “vanlig” amatörtränad häst kan sno åt sig segerchecken utan att behöva skämmas ett dugg!      Hon var bäst för dagen helt enkelt.

Annars var det en stjärnspäckad auktion som Ludde bjöd på i Måndags. Kul att det fanns så många köpsugna ägare och man kan ju bara hoppas att dom blir nöjda med sina köp.                                                            Vi var tyvärr inte närvarande utan siktar på Wenngarn i stället. Tror den auktionen kommer att bli en höjdare , dels för att jag gillar slottsmiljön där auktionen kommer att hållas och dels för att det fanns mycket fint material som utbud.

I morgon har vi en hel hög ut på Rommes midnattstrav.

I lopp 1 startar Uniflorus från spår 2 auto. En toppstammad och fin häst som är grön ut av sig men har en viss fart i benen. Fick ta det lite lugnare efter sitt kvallopp men ser nu riktigt fin ut igen. Helstängt på henne och sköter hon sig är det nog inte helt iskallt att hon dyker upp där framme.

Lopp 6 Quite Windy – var inte kurant på Vaggeryd senast och tyvärr har det strulat lite efter det. Fick spår 4 på volt från tillägg och möter skapliga hästar. Normalt sett hade jag varit optimist men väljer att ligga lite lågt nu då jag inte är helt säker på vart jag har honom. Går med norskt och barfota ro som vanligt.

Lopp 7 Milda Andover – Spår 9 är perfekt för henne. Inte heller hon var helt kurant vid E3 uttagningarna senast och har fått pausa.  Var dock nöjd med henne i ett lite tuffare jobb i veckan och jag hoppas på att det blir lite körning där framme. Hon är normalt sett stark och vettig så jag hoppas på en pallplats. Aluminium r.o. och öppet h-lag, ev cantseeback om hon är lugn.

Lopp 9 Gin Gin Boko- en fin häst men som har haft lite halsproblem. Tränat starkt inför det här och går oförändrat. Kan mycket väl vinna med en bra resa.

Tempest – var okej senast men är inget extra. Han är bynglig i volt men hoppas att han sköter sig bättre än vad han gjorde senast. Går barfota r.o. och med urryckare för första gången. Trots det så måste jag ligga lågt då han inte kämpat ihjäl sig i loppen. Känns annars väldigt fin.

På söndag åker Markus ner till Frankrike för att köra O.P.Q.C på gräsbana 3000m. Fina pengar i första och han passar nog bra där nere. Gått ett rejält jobb inför denna uppgiften.

Måndag startar May Grace i lopp 12 på Mantorp. Hon var bra senast och spurtade riktigt vasst. Hoppas hon sköter sig igen och hon skall normalt sett ha en vettig vinstchans då. Går som i de sista starterna med öppet h-lag och barfota r.o.

Trevlig helg! /MT