Lyckad sommarfest

Har slarvat lite med uppdateringen…skäms på mig!

Veckan som gick var i alla fall plusbetonad. Hästarna presterade bra och visade att dom är på gång. Aberfeldy fick vinna på Sundbyholm och såg riktigt bra ut. Kalashnikov avslutade bra i ett hårt gäng och Dame Dream spurtade vasst till slut in som tvåa i mål.

Våran hästägarfest blev otroligt lyckad. Vill passa på att tacka samtliga inblandade för en fantastisk kväll. Det gör vi om!

Annars tränar dom flesta hästarna på som dom ska. En som jag kört i veckan är nyförvärvet Fleeton som kändes stark i sandbanan. Extra kul med nya hästar som verkar trivas. Quite Windy tränar på bra, kom tyvärr inte med på V75 på Axevalla i helgen. Även Milda Andover känns uppåt efter att ha varit lite krasslig.

May Grace startade idag på Solvallas lunchtrav och blev 4:a. Spurtade riktigt vasst till slut och såg fin ut.

I morgon är det lite av stortrav här på hemmaplan när Sundbyholm kör V86. Vi har två hästar ut från stallet.

I lopp 2 ska ChrisTomlin Am ut i lärlingslopp från spår 1 bakom bilen. Är nog ganska kvick i benen men varit något sämre i ett jobb i veckan så värmer först och sedan funderar vi på taktik. Går oförändrat.

I lopp 13 har vi Tempest från spår 1 på tillägg. Gör lite halvt comeback efter 3 månaders uppehåll. Möter väl lika hästar som innan men har brottats med en hel del infektioner i kroppen under en längre tid så vi ligger lågt. Ska bara köras snällt och går med skor och öppet h-lag.

Annars är det en hel del intressanta hästar till start och det ser ut att bli kanonväder. Så om ni har möjlighet så tycker jag absolut att ni ska ta er ut en sväng till Sundbyholm.

På Fredag startar Kalashnikov i lopp 3 på Axevalla. Motståndet är inte så blodigt och jag tror att han kommer att stå för en femstjärning insats trots debut över 1640 m. Klarar han bara volten och håller sig hyggligt lugn innan så tror jag att han är kraftigt gynnad av Axevallas långa upplopp. Han är stark och tål att gå hela vägen. Eventuellt barfota fram och urryckare för första gången. H-lag ej bestämt .

På Lördag har vi Diablo Sisu i lopp 13. En fin liten häst som är smidig och snabb. Men möter tuffare motsånd nu. Kan vara en vettig platschans om loppet klaffar. Går som innan barfota och helstängt el norskt.

På Söndag startar Strawberrydaquiri i lopp 4 från spår 10 bakom bilen. Gillar den här hästen men hittills har hon agerat väldigt segt och hon har nästan varit en besvikelse. Har tränat på en längre tid och ser bra ut i träning. Ev urryckare för första gången på henne. Hon är svår att värdera chansen på , men vi hoppas på att hon gör ett fint lopp i första hand.