Härlig helg till enda

Måndag igen och en fantastiskt trevlig helg till enda. Elitloppet bjöd verkligen på mycket sportsligt i år. Tur med vädret och snyggt jobbat av dem att få hit riktigt , riktigt bra hästar. Njöt verkligen i fulla drag. Mina personliga favoriter Takethem och Bird Parker levererade prydligt genom att krossa sitt motstånd. För att inte tala om Nuncios helt osannolika prestation i Elitloppets final. Han fick verkligen halva fältet att se ut som statister. Makalöst bra jobbat av Team Tarzan Melander att sätta hästen i detta skick. På snudd av det värsta man skådat på en travoval.  Kul att se min gamla chef Svanstedt vara med och styra i loppen med.

Annars var Fredagen också en trevlig tillställning . Auktionen höll som vanligt bra klass och jag köpte med mig At Risk hem till nöjda ägare som sett ut hästen på stammen innan. Ska bli kul att få träna en sådan här fin häst.

Förra veckans starthästar lämnade en del frågetecken.

På Tisdagen startade May Grace som var seg och tråkig. Har bytt hage från gräs till grus på henne nu i veckan då hon känns fin i övrigt. Får testa igen.

På Solvalla hade vi tre ut i auktionsloppen där två av dem underpresterade. Milda Andover gick skapligt men hade otur och blev dessutom delvis bortkörd av mig! Hon kändes i alla fall väldigt bra. De andra är det tagna prover på. Även kollade i halsen där några är svullna eller slappa i gomseglet.

I morgon är det full rulle på Sundbyholm. Mackan har laddat och har 5 hästar ut. Uniflorus ska kvala.

I lopp 1 startar Giresse Boko från spår 3. En stor och fin häst som gjort allt rätt. Gått 17,5/1600 m som snabbast. Går med öppet huvudlag, Murphy och skor.

lopp 5 O.P.Q.C som gör årsdebut. Har tränat bra efter längre paus men behöver alltid lopp i kroppen. Går med öppet huvudlag och barfota bak.

lopp 6 May Grace får täta starter nu och borde bara vara positvt. Trög och tråkig senast men har gått i grushage istället för på gräs nu. Kan verkligen bättre än visat. Barfota r.o. för första gången och norskt huvudlag. Tråkigt läge dock.

lopp 7 On The Line är en ganska fin häst. Hängde på bra senast i en snabb avslutning och blev dessutom störd 500 kvar och tappade viktig mark. Jorma var nöjd med honom och han blir bättre ju mer han startar. Går som senast. Hoppas på en pigg insats.

Hästarna har fått gå ut i sina sommarhagar med gräs nu och går ute dygnet runt. Dom stortrivs verkligen. Unghästarna pinnar på. Todaysfreshair och Daddy’s Secret springer 30-35 på rakan och känns bra. Premielopp väntar för dessa två i Juni.  A taste of Honey och Cash Simoni har också börjat springa på rakan och går 40-45. Väntar någon månad till innan vi sänker farten på allvar.

På Torsdag ska några av hästarna få följa med in och testa rundbanan. Harry, Ramon Dekkers , Todden och Secret. De två förstnämnda är planerade att gå provlopp.

Håll tummarna!