25:e segern kom genom Önas Spartacus

I och för sig är inte 25 något speciellt jämnt tal, men det är ändå en liten milstolpe när man räknar segrar stallet under ett år.

På fredagen, vid ett lunchtrav i värmländska Årjäng, kom just den 25:e segern för stallet under 2023, då Önas Spartacus (e. International Moni – Linda T.J.) slog till. Det var för övrigt en seger som den treårige valacken verkligen hade samlat ihop till efter tre andraplatser och en tredjeplats i början av karriären.

Önas Spartacus fick en fin resa av Dwight Pieters, närmare bestämt i andra par utvändigt, och framför sig hade han favoriten Keyword (Björn Goop). Tempot var lågt mitt i loppet, efter 1.15,8 första 500 meterna sjönk farten nämligen till 1.19,7 första varvet.

Genom sista kurvan attackerade Önas Spartacus i tredjespår, han gick mycket bra, men fick ändå sträcka rejält på sig för att på sluttampen plocka ner ledande Magical Time (Magnus Jakobsson) och vinna med hals.

Sista 500 meterna gick efter 1.11,7, men på grund av det låga tempot mitt i loppet stannade segertiden vid 1.17,0a/2140 meter.

Segern var värd 40 000 kronor. Oddset blev 2,43.

Äger hästen gör Petras HB, Göteborg och skötare är Douglas Wieselgren.

Vi ska tillägga att Önas Spartacus tävlade barfota runt om för första gången.

– Det var verkligen roligt att Önas Spartacus äntligen fick sätta nosen först, men det var först sista 20 meterna som jag var säker på att det skulle gå vägen. Magnus Jakobssons styrning höll emot både länge och bra. Annars kändes det bra när jag vred ut i tredjespår i sista kurvan, det hade ju löst sig fint på vägen, kommenterar Dwight Pieters.