Listas Champion fick äntligen utdelning

Efter ”stolpe ut” ett tag så var det dags för den snygge femåringen Listas Champion (e. Chocolatier – Staro Yasmine) att få det att klaffa ordentligt.

Han vann V64-finalen på Åby under torsdagskvällen tillsammans med Dwight Pieters efter att ha varit i ledning från start till mål.

Listas Champion hade inte startat sedan den 1 maj, då han vann i Åmål. Först fick han en liten paus, under vilken han blev behandlad, sedan var han med i ett lopp med 100 000 kronor i förstapris i Åmål för några veckor sedan, då han ”satt på leken” varvet kvar när loppet blåstes av på grund av en olyckshändelse, och därefter blev han förste reserv (saknade ungefär 20 startpoäng) inför V75 i Kalmar (klass 2).

Det är det som menas med ”stolpe ut”.

Men nu jämnade det lite grann ut sig med tur och otur, då Listas Champion var helt överlägsen i ett V64-lopp med 40 000 kronor i förstapris på Åby under torsdagskvällen.

Dwight Pieters prickade starten från innerspår i volt, höll knappt med säkert ut Kung Carl Autriche (Peter Untersteiner) och kunde sedan dämpa farten från 1.13,6/500 meter till 1.16,2/1000 meter och samma tid, 1.16,2, på 1500 meter. Via en ganska snabb avslutning vann sedan Listas Champion med fyra längder på 1.15,1/2140 meter.

Det är Petras HB, Göteborg som äger hästen, som har Felicia Lindström som skötare.

Hästen var klar favorit på spelet, han gav endast 1,85 i vinnarodds.