Macahan imponerade på Axevalla

Macahan – Dwight Pieters.

Det sägs att ”21 är ostraffbart”.

Under fredagen kom den 21:a segern för året för stallet, då treårige Macahan (e. Maharajah – Filippa Hall) vann ett lopp ingående i Svensk Travsports Unghästserie på Axevalla.

Macahan hade ett lite byngligt utgångsläge, spår elva bakom bilen, och hamnade som sjunde-åttonde häst. Där framme gick det ordentligt fort första 500 meterna, 1.06,2.

Efter ett halvvarv, när farten bedarrade, hamnade Macahan utvändigt utan rygg en bit ner i fältet och det var först 1100 meter från mål som han kom ifatt tätklungan och fick ryggar att gå i.

700 meter från mål gick han med som tredjehäst i tredjespår, runt sista sväng såg han enormt bra ut och när Dwight Pieters vred ut i femtespår (!) 250 meter från mål gick hästen klart fortare än de övriga och avgjorde lätt 50 meter från mål.

Segertiden blev 1.15,5a/2140 meter.

Förstapriset var 40 000 kronor och oddset skrevs till 4,63.

Ägare är KB Capulus Horses, Kullavik och det är Maria Törnqvist själv som är skötare.

Detta var den andra segern för Macahan, som nu har tjänat 115 500 kronor på sex starter.

– Det är en fin häst, men det visste vi sedan tidigare. I näst senaste starten mötte han en riktigt bra häst i Steady King, men var vass som trea på en bra tid bakom denne, säger Dwight Pieters.

– Idag gynnades vi av att det gick ordentligt fort där framme de första 500-600 meterna. Vi tog det lugnt nere i kön. Sedan fick vi bra draghjälp av bl a Knut Rapid från 700 meter kvar och jag måste säga att det kändes riktigt bra redan i sista kurvan.

– Jag hoppas att Macahan fortsätter att utvecklas på samma fina sätt som hittills, då kan det nog bära till något årgångslopp framöver, summerar Dwight.