19:e årssegern togs av Sensitive Tile i Mantorp

Sensitive Tile

Lagom till midsommarfirandet kom stallets 19:e seger för året. Hästen som fixade detta under torsdagseftermiddagen, i Mantorp, var treåriga Sensitive Tile (e. Trixton – Pioneer Face). Det är en mycket välstammad häst, mamman Pioneer Face vann bland annat sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal på Åby. Pappan Trixton har lämnat massor med miljonärer, exempelvis Mister Hercules och Barbro Kronos.

Detta var Sensitive Tiles tredje start och hon har verkligen inte haft någon tur med spårlottningen. Efter att ha haft spår åtta i volten två gånger var det nu dags för spår tio.

Men det löste sig bra för henne och hennes följeslagare Dwight Pieters, som hittade tredje par utvändigt. Det enda lilla problemet var att det gick sakta framme i täten, efter 1.17,1 först 500 meterna sjönk tempot till 1.20,3 första varvet.

– Jag var nöjd med den position vi hade i loppet och att vi hade några av de övriga betrodda hästarna framför oss, vi hade därmed ett bra slagläge. Men samtidigt är det inte lätt att plocka längder till slut när det har gått så sakta, berättar Dwight Pieters.

Det brydde sig dock inte Sensitive Tile om, när hon fick full marschorder ut ur sista kurvan bet det väldigt bra och man fick ganska tidigt känslan att hon skulle hinna ifatt den ledande favoriten Kinematic (28 för 10).

– Det var riktigt bra tryck i Sensitive Tile, verkligen starkt av henne att växla ner framförvarande hästar över upploppet, fortsätter Dwight.

Segertiden blev 1.17,7/2140 meter och förstapriset i loppet uppgick till 25 000 kronor.

Det är Petras HB, Göteborg som äger Sensitive Tile, som har Ebba Göthberg som skötare.

Oddset på Sensitive Tile var 8,95.

Det var för övrigt mycket nära att det hade blivit ytterligare en seger för stallet där här torsdagen i Mantorp, men målfotot visade att Sultan of Sand, också det en fin treåring, hade de där små små marginalerna på fel sida den här gången. Han insats var dock toppenfin.