Jättelätt för Bicc´s Tobee till oddset 1,13

Bicc´s Tobee – Felicia Lindström.

Frågorna är:

När vann någon av stallets hästar så otroligt enkelt?

Är 1,13 det lägsta odds som en häst tränad av Maria Törnqvist har delat ut?

Detta sagt efter måndagens tävlingar i Mantorp, dit Maria styrde kosan med en enda häst, fyraårige Bicc´s Tobee (e. Tobin Kronos – Bicc´s Honeybee).

Visst, det såg ut som lite av en straffspark på förhand, men att Tobin Kronos-sonen skulle spelas till 11 för 10 var kanske inte helt väntat.

Nu blev det i alla fall så och spelarna var helt rätt ute. Understödd av Carl Johan Jepson drog Bicc´s Tobee direkt till spets i det lilla (bara sex hästar) fältet. Första 500 meterna gick efter 1.16,3, sedan blev det lugna 1.19,7 första varvet och 1.20,1 första 1500 meterna.

Därmed hade Bicc´s Tobee inte minsta bekymmer med att till synes helt okörd bara sprinta undan över upploppet och vinna lätt på 1.17,9a/2140 meter.

Segern var värd 30 000 kronor.

Ägare är Maria & Lollo Höök och hästens skötare heter Felicia Lindström.

– Det var en trevlig häst att köra, jag gillade honom verkligen. Han verkar ha ett bra kunnande och känns duktig på det mesta. Som den nyblivne fyraåring han är, så är han fortfarande lite barnslig, men samtidigt uppträdde han förnuftigt .

– Det var verkligen lugna gatan ikväll, Bicc´s Tobee vann med krafter kvar, säger körande Carl Johan Jepson.

Segern var stallets tionde för året, vilket gör segerprocenten till 40 (!) i skrivande stund, verkligen imponerande. I inkörda pengar har det blivit 523 000 kronor så här långt.