Ännu en superdag på travbanan

Douglas Wieselgren med två vinnare.

Ännu en superdag på tävlingsbanan är ett faktum.

Vilken rivstart Stall Maria Törnqvist har fått på 2024.

På torsdagskvällen gästade gänget Örebrotravet med tre hästar.

Facit:

√ Önas Samir – vinnare.

√ Önas Spartacus – vinnare.

√ King Only the One – trea (efter en rejäl startgalopp).

Låt oss ta det från början. I det femte loppet för kvällen startade fyraårige Önas Samir (e. S.J´s Caviar – Overture Bigi), som gjorde årsdebut.

– Vi hade stora förhoppningar på Önas Samir redan som treåring, men då utvecklades han inte riktigt som vi ville. Men det kändes som att det är klass över honom, berättar Maria.

Nu har det gått några månader, kastrering och lite tyngre träning tycks ha gjort susen, det var nämligen en riktigt fin Önas Samir vi fick se i Örebro.

Han tog ledningen från spår två i volten (bara tre hästar på start) och ledde sedan hela vägen. Det blev lugna 1.18,7 första varvet och via snabba 1.12,6 sista 500 meterna var hästen smått överlägsen. Han landade på 1.16,7/2100 meter.

– Riktigt trevligt med en så fin årsdebut, det är en okomplicerad och fin häst, som nu förhoppningsvis har en väldigt fin säsong framför sig, säger Maria.

Segern var värd 30 000 kronor och ägare är Petras HB, Göteborg. Hästens skötare heter Felicia Lindström.

Oddset var blygsamma 1,92.

En stund senare var samma ägares (Petras HB, Göteborg) Önas Spartacus (e. International Moni – Linda T.J.) ute. Även detta är en kapabel och fin fyraåring, som i starten närmast innan provade på V75 på Axevalla.

Nu hade han en mycket passande uppgift, så när som på innerspåret bakom bilen, vilket inte är optimalt i Örebro. Dwight Pieters tog det lugnt från start, såg till att omgående komma ut i andraspår för att efter 700 meter placera sin häst, tillika storfavoriten, i ledningen. Varvet gick på lugna 1.18,8 och därmed var mycket vunnet. Önas Spartacus ryckte bara undan till slut och vann mycket lätt på 1.15,8a/2100 meter efter snabba 1.10,2 sista halvvarvet.

Vi låter skötaren Douglas Wieselgren komma till tals:

– Det här var jätteskönt, jag är verkligen lättad. Jag trodde inte att jag skulle vara så nervös, men det var jag tydligen. Jag visste att hästen var streckad på över 60 procent på V64 och att han stod i 1.60-1-70 någonting när loppet gick. Det gjorde att vi hade allas ögon på oss och det kändes lite extra, säger han.

– Jättekul för Önas Spartacus, som det har strulat en del för tidigare, inga stora grejer, men lite småskit. Nu var han riktigt fin igen.

– Jag tillbringar runt tolv timmar per dag i stallet, så hästarna betyder enormt mycket för mig.

Även den här segern var värd 30 000 kronor. Skötare är alltså Douglas Wieselgren.

Oddset skrevs till 1,70.