Önas Samir vann andra raka i Örebro

Då är årsseger nummer elva till stallet bärgad.

Den togs i samband med lördagens V75-tävlingar i Örebro, då fyraårige Önas Samir (e. S.J.´s Caviar – Overture Bigi) tog sin andra seger för året. Även den första togs för övrigt på Örebrotravet.

Den här gången var det Gustav Johansson som fick chansen i sulkyn, då Dwight Pieters fortfarande var kvar i Belgien av familjeskäl.

Gustav gjorde inget som helst misstag, han placerade Önas Samir direkt i ledningen och efter 1.13,1 första halvvarvet sjönk farten till 1.15,8 första varvet.

På slutvarvet blev hästen utvändigt om Önas Samir, Superior Bro, lite väl pigg, så det gick kanske lite onödigt fort, men runt sista kurvan såg Önas Samir fortsatt väldigt stark ut.

Han blev sedan hårt utmanad över upploppet och fick sträcka på sig för att på målfoto hålla undan för starkt avslutande Mac Idzarda.

– Jag var inte helt säker på att vi hade vunnit, men det var ju positivt att det blev så i alla fall, sa Gustav efter loppet.

– Det kändes lite upplagt för att vi skulle komma till ledningen, dels är Önas Samir startsnabb och dels var han hårt betrodd. Det kändes stabilt och bra utmed vägen, allt var fortsatt lugnt runt sista kurvan, men sedan gick ju Mac Idzarda väldigt bra hela vägen in i mål, så det blev tajt, fortsatte han.

Segern var värd 30 000 kronor. 

Ägare är Petras HB, Göteborg. Skötare till Önas Samir är Felicia Lindström.

Oddset blev 1,62, medan segertiden skrevs till 1.15,2a/2100 meter.