Första gången med dött lopp för Dwight

När det fyraåriga stoet Gelato Pellini (e. Trixton – Jullan) på måndagskvällen äntligen fick ta sin första årsseger (i Halmstad), så hände något lite speciellt.

Det blev dött lopp (mot High Hope Lee/Stefan Persson) och det var första gången i karriären som körande Dwight Pieters var med om det.

– Det var ju lite speciellt, det roliga med dött lopp är att då kan alla inblandade vara nöjda och så var det sannolikt ikväll, säger Dwight.

Gelato Pellini hade spår två bakom bilen och tog hand om ledningen. Det gick dock ganska fort till en början, 1.12,5 första halvvarvet och 1.14,4 första kilometern.

– Tanken på förhand var att försöka komma till ledningen och köra där. Nu lyckades det, men det gick väl kanske lite för fort första 600-700 meterna, säger Dwight Pieters.

Trots det hade Gelato Pellini, som har varit ute i en del tuffa sammanhang under året, spurtkrutet torrt och i det längsta såg det ut som att hon skulle bli ensam vinnare av loppet. Men längst ut kom en riktig skräll, High Hope Lee, spurtande för Stefan Persson och det blev stenhårt i mål, så hårt att alltså inte ens målkameras kunde skilja de hästarna åt.

– Det var omöjligt också för mig att avgöra hur det hade gått, Stefans häst kom med bra fart väldigt långt ut och så var det dessutom hästar mellan oss båda, säger Dwight.

Nu dömdes alltså såväl Gelato Pellini som High Hope Lee som vinnare och de belönades med 30 000 kronor vardera.

Oddset på Gelato Pellini blev 7,28.

Segertiden skrev till 1.15,4a/2140 meter.

Ägare till Gelato Pellini är Petras HB, Göteborg, medan det är Felicia Lindström som är skötare.

– Gelato Pellini blev lite stum i benen den sista biten, men var stark och höll bra med tanke på öppningen. Det var verkligen kul att hon fick vinna, hon förtjänade det och vi är nöjda med hennes insats, summerar Dwight Pieters.