Första årssegern är bärgad

Det är alltid lika skönt att spräcka nollan i segerkolumnen.

Gärna så tidigt som möjligt dessutom.

Nu skedde det redan den 5 januari – och faktum är att det var ett målfoto ifrån en dubbelseger.

Ja, det var mycket nära att det hade blivit Fighter Simoni som hade tagit stallets första seger under 2024, men trots en härlig avslutning via både tredje- och fjärdespår så hann han inte riktigt ifatt den ledande storfavoriten Danilo H.B.

En stund senare kom dock den första årssegern och det var Mona Moonlight som tog den. Hon hade en på papperet mycket bra uppgift i ett stolopp och efter en snabb start släpptes hon välvilligt till spets ut ur första kurvan. Därefter kunde Dwight Pieters dämpa tempot, men varvet kvar kom en häst farande i tredjespår och man var rädd att det skulle kosta även för Mona Moonlight.

– Men det gjorde det inte, tempot ökades inte speciellt mycket av det. Det vara snarare bra att den där hästen kom i tredjespår, det låste närmast loppet och gjorde det svårt för hästarna längre ner i fältet.

– Jag körde sedan köra ganska fort sista 500 meterna och då var det svårt för de andra att ta något, sa Dwight.

Visserligen kom Escama, med bra fart under hovarna, upp som tvåa i sista sväng, men Mona Moonlight hade inga problem med att glida undan till vinst på 1.17,0a/2100 meter.

Segern var värd 25 000 kronor och vinnaroddset blev 1,97.

Det är HB Wolfgang A, Vara som äger hästen, som har Linnea Sällberg som skötare.

Tränaren Maria Törnqvist var belåten efteråt.

– Det var skönt att det gick vägen och det var också skönt att hon fick ett perfekt lopp den här gången. Jag tycker verkligen att Mona Moonlight hade samlat ihop till den här segern

Dwight Pieters spädde på med följande:

– Det är en fin och trevlig häst, som har gjort det mesta rätt sedan hon kom till oss. Hon är dock lite känslig av sig, så det har blivit ett par plumpar i protokollet.