Årets tredje V75-seger på kort tid

Framgångsvågen håller i sig.

På lördagen kom årets tredje V75-seger (på kort tid dessutom) och hästen som fixade den var Bold Request (e. Bols Eagle – Jolie Reve), en häst som vann V75-lopp även förra året.

Den gången var det på Axevalla, nu var det på hemmabanan Åby, där Bold Request ledde ett försök i STL Bronsdivisionen från start till mål över den dryga distansen 2640 meter.

Det mesta var lugnt i loppet förutom den första biten och möjligen också den allra sista. Bold Request öppnade jättebra från innerspår, men det gjorde också hästarna från springspår. Men en liten, men ändå säker, marginal höll körande Carl Johan Jepson upp ledningen och sedan fick han sitta hyfsat i fred där framme. Efter 1.13,1 första halvvarvet valde han att köra i en jämn 1.15,5-fart och runt sista sväng ryckte Bold Request åt sig några längder.

Det kände som ett smart drag av Jepson, men när Beachcomber (Joakim Lövgren) kom loss från tredje invändigt och spurtade vasst via open stretch, då tog det emot lite, men inte mer än att Bold Request hann undan och vann med marginalen av en hals.

Tiden skrevs till 1.14,6/2640 meter.

Segern var värd 110 000 kronor för Firma Stall Törnqvist, som leasar hästen av uppfödarna.

Det är Felicia Lindström som är skötare åt Bold Request.

Oddset blev 3,17.

– Bold Request är en supertrevlig häst, det är som att köra en bil när man sitter upp bakom honom, sa Carl Johan Jepson efteråt.

– Dock höll jag på att köra bort loppet i sista kurvan, då jag körde enbart mot Doctor Gio och på så sätt bjöd in Beachcomber i matchen, men Bold Request kämpade som en tiger och höll undan, tillade han.

Stort beröm ska också gå till Önas Samir och Zebulon, vilka var ute i klass 2-försöket och blev trea respektive femma.