Zebulon fixade stallets 17:e årsseger (redan i mars)

Så kom då den 17:e segern för året.

Segerprocenten ligger därmed fortsatt grymt högt, 35 procent.

Hästen som gjorde det denna måndagskväll, där V64 körde i Halmstad, var fyraårige Zebulon (e. Quite Easy U.S. -Global Kyanite), som gjorde årsdebut.

Det blev en ganska lugn avgång, som ledde till andra- och sedan tredje utvändigt (1500 kvar). Detta medan ett par av de på förhand värsta konkurrenterna, Dear Wise As och Parameter, tidigt gjorde bort sig med galopp.

I ledningen satt nu istället en häst från bakspår, Veyron Bros, som kom till första varvet på 1.15,7. I det skedet tog sig Zebulon snabbt fram utvändigt om ledaren och på sista bortre långsidan såg körande Carl Johan Jepson till att grilla ledaren rejält med Zebulon.

– Tanken var att vi bara skulle glida fram utvändigt om ledaren, men Zebulon tog i rejält och då det flöt väldigt bra för honom tyckte jag att det var lika bra att lägga ett hårt tempo, förklarade Carl Johan Jepson.

Det stod fortfarande och vägde lite när ledande Veyron Bros galopperade 250 meter från mål. Då lämnades Zebulon ensam och vann lekande lätt på 1.14,4a/2140 meter.

– Det var rejält och bra tränat. Den här hästen är riktigt bra när han sköter, det är utan tvekan en häst för V75, tillade Carl Johan Jepson.

Zebulon ägs av Petras HB Göteborg, som kunde inkassera 40 000 kronor.

Det var femte segern (på elva starter) för den fina fyraåringen, som har Felicia Lindström som skötare.

Oddset skrevs till 3,37.