Tillbaka som den ”Kaiser” han är – vann lätt på Åby

Han är tillbaka – som en vinnare.

Fyraårige Kaiser Mearas (e. Readly Express – The Queen) svarade för en femstjärnig prestation när han vann på Åby under onsdagskvällen.

Det var tredje starten i regi Maria Törnqvist för den här talangfulle hästen, som i de två tidigare tyvärr han galopperat bort sig.

– Men nu var det bilstart och då skötte han sig perfekt, berömde kusken Carl Johan Jepson efteråt.

Från sitt bakspå hamnade Kaiser Mearas i fjärde par utvändigt och där framme bestämde Dart Kronos farten till 1.09,5 första 500 meterna och 1.13,5 första varvet.

1200 kvar tog Jepson sats i tredjespår och 950 kvar landade Kaiser Mearas utvändigt ledaren för att sedan gå i häftig närkamp i sista kurvan. Redan tidigt på upploppet kopplade Kaiser Mearas ett litet men ändå tydligt grepp om ledaren, som dock vägrade ge sig. De båda stred sida vid sida hela vägen hem, men Kaiser Mearas vann knappt men säkert.

Tiden blev 1.13,4a/2140 meter efter 1.10,9 sista halvvarvet.

Segern var värd 40 000 kronor och oddset skrevs till 10,67.

Äger gör KB Capulus Horses i Kullavik och skötare är Douglas Wieselgren.

– Jag trodde på bra chans redan när jag såg startlistan första gången, men upptäckte sedan att det fanns en del bra hästar med. Nu gick det ändå vägen, Kaiser Mearas var bara bäst.

– Jag kände när jag körde honom i debuten för Maria, i mars, att det är lite extra till häst, men den gången blev det galopp i voltstart. Det var kul att det funkade bättre ikväll, sa Carl Johan Jepson.