SM helgen avklarad

Åbys traditionsenliga SM helg är avklarad. Den bjöd på många fina prestationer och som alltid så ligger det en hel del prestige och ära bakom titlarna. Clara Jonasson är ju ett klart framtidsnamn inom sporten och är alltid glad och trevlig när man träffar henne på trav. Unnar henne verkligen den här segern efter hennes mest framgångsrika säsong hittills.

Även det stora VM loppet borta i USA gick av stapeln i Lördags kväll svensk tid..segrande ur den striden gick Resolve och Åke Svanstedt på ett nytt världsrekord och fick lite drygt 4 miljoner svenska kronor för besväret. Inte illa…tycker det är kul att det blivit ett sådant stort och uppmärksammat lopp igen. Kan säga att det ligger ganska högt upp på min “önskelista” att någon gång få kvalificera en häst dit. Måste vara en häftig känsla.

Den här veckan har varit en bra vecka för min del. Två starter som uppfödare och en 1.a (Daddy’s First) och en 2:a (Special Edition) som resultat. Glädjer mig att dom fått så bra hem och att dom presterar.

Milda startade ju på Axevalla i Tisdags. Gick anständigt men behövde som sagt loppet. Jorma var i varje fall väldigt nöjd. Trots att han kör så mycket som han gör , flera tusen lopp om året. Så tog han sig ändå tid och joggade av min häst i två varv på banan direkt efter loppet. Det tycker jag är så förbaskat bra gjort. Att efter alla år och tiotusentals hästar som han kör.. så har han fortfarande kvar den där känslan att han verkligen bryr sig om djuren. Fler inom den här sporten borde vara som Jorma , en sån otroligt bra förebild! Dessutom satte han ju dit Readly Express i Europa Derbyt i Fredags på ett regntungt Vincennes . Hoppas Storm Cloud får plats hos Readly till våren.

Ettåringarna sköter sig enligt rapporterna bra uppe på Molnebo. De äldre hästarna börjar också komma igång nu. I veckan väntar lite rundbanejobb för dom som är på G att starta.  Windy är återigen på gång efter sin vrickning. är nu uppe på fyra intervaller och än så länge ser det bra ut. Hästen med nio liv!

Var ner en sväng till nya gården och kollade…man håller ju på att packa för fullt. Nu när man väl tagit beslutet och bestämt sig så vill man ju att det skall ske så fort som möjligt. Tror det kommer bli hur bra som helst. / MT