Skandal vecka för travsporten

Den här veckan har varit minst sagt turbulent för travsporten. Inte bara i Sverige utan hela Europa. En ut av världens bästa tränare har blivit ertappad med att ha dopat ett flertal av sina stjärnhästar. Tillsammans har de sprungit in miljoner i Europa men nu är det stopp. Fabrice Souloy har blivit ertappad för att ha dopat sina hästar med kobolt. En form av bloddoping. Helt oacceptabelt och i mina ögon så jäkla onödigt av Souloy.. En sådan duktig tränare lyckas ändå utan att behöva dopa….. och dessutom skylla på omedveten doping via ett fodertillskott känns bara patetiskt. Skönt att han åkte fast och nu hoppas vi att rättvisa skipas. Synd bara om hästarna och ägarna.

Nog om det. Veckan som gått har varit bra. Fint väder med temperaturer som krupit över 20 grader är tacksamt nu när vinter väntar. Många av hästarna är tyvärr fortfarande sjuka. Dom står och snorar och hostar men har ingen temp och antibiotika biter inte. Prover ät tagna på hästarna och även på det runt miljön. Hoppas vi hittar något snart!

Unghästarna har varit fortsatt fina den här veckan.

Todaysfreshair har gått 6 intervaller på rakan och känns stark. Växer så det knakar och är en ur mysig häst. Han växer så det knakar.

A taste of Honey känns även hon jättefin. Går också 6 intervaller. Pigg och fin och hon ser snarare ut som en treåring än tvååring. Extra kul med fina märrar! Har dom kroppen och bara hjärnan hänger med så brukar det kunna bli riktigt bra!

Quite Windy blir allt bättre och hoppas han kan få börja träna på igen här om någon vecka.

Rolex Bigi håller sig pigg och i skinnet trots boxvila. Även han har läkt ihop jättefint !

Ramon Dekkers startar ikväll på Axevalla lopp 4. Var jättenöjd med honom sist på Solvalla då han blev dragen sist av en dålig häst. Han gick riktigt fort sista 400 i skymundan . Lottades tyvärr till spår 7 bakom bilen. Men han är vettig och Axevallas upplopp är långt. Hoppas att han är frisk och kry och att han gör en fin presation igen. Kommer ev att lättas fram.

/ MT