Nästa dubbelseger kom i Åmål på 1 maj

Det fortsätter att gå jättebra för stallet.

På självaste 1 maj kom årets andra dubbelseger och den kryddades med en tredjeplats och två fjärdeplatser i Åmål.

Dwight Pieters, Saga Palm Leivik, Townshend Broline och Felicia Lindström.

Dagen började att att en härlig gentleman, åttaårige Townshend Broline (e. Quite Easy U.S. – Lexus Broline) vann ett ganska tufft sprinterlopp till högt odds.

Att dessutom vinna från bakspår (nio bakom bilen) på 800-metersbanan i Åmål förstårker bara Townshend Brolines prestation.

Det blev lite galopper, så det löste sig hyfsat bra. Först blev det andra utvändigt, sedan tredje utvändigt i andra kurvan. 500 meter från mål drog körande Dwight Pieters i högertömmen och fick jättebra svar av sin häst, som snabbt tog sig fram utvändigt om ledarduon.

In över upploppet kopplade Townshend Broline greppet, men utmanades strax senare av Billy Idol Jet. Det stod och vägde lite, men så felade Billy Idol Jet och då blev Townshend Broline ensam på banan.

– Det kändes bra redan i sista kurvan, men jag var inte alls säker på vinst då. Jag såg nämligen att hästen innanför mig, Test Drive, hade norsken oryckt och jag tänkte att denne nog han en växel kvar, men det var inte riktigt så.

– När sedan Erik Berglöf kom med Billy Idol Jet så blev det lurigt igen. Det ekipaget var ganska nära oss när det blev galopp, men jag tror faktiskt att Townshend Broline hade rett ut det även om Billy Idol Jet hade stått på benen, säger Dwight Pieters.

Segertiden blev 1.14,3a/1680 meter. Förstapriset var 25 000 kronor och oddset skrevs till 34,08.

Det är Sven-Göran Sjöström i Lindome som äger hästen. Skötare är Saga Palm Leivik.

En liten stund senare kom andra dagssegern och den bärgades av ”pånyttfödde” Listas Champion (e. Chocolatier – Staro Yasmine), som följde upp sin andraplats i comebacken nyligen på allra bästa sätt.

Dwight Pieters, Listas Champion och Felicia Lindström.

Dwight Pieters prickade starten perfekt från innerspåret i volten, behöll ledningen, fick strypa tempot som han ville, från 1.16,2/500 meter till 1.19,5/1000 meter, och över det korta upploppet var Listas Champion närmast löjligt överlägsen på 1.17,7/2080 meter.

– När vi klarade av att behålla ledningen så enkelt förstod jag att det skulle vara en toppchans. Just ledningen är så mycket värd i Åmål, säger Dwight Pieters.

Även här var förstapriset 25 000 kronor, medan oddset blev blygsamma 1,89.

Det är Petras HB, Göteborg som äger hästen. Skötare är Felicia Lindström.

Vidare denna dag blev debuterande Jacqueline Ice trea, medan duon Dartboard och Chandy R.D. fixade var sitt fjärdepris.