Härlig dubbelseger på Axevalla

Elin Algebäck med Chang och Felicia Lindström med Zebulon.

Fyra av stallets hästar startade på Axevalla under tisdagskvällen och utdelningen går det inte att klaga på.

Det blev nämligen två segrar, ett andrapris och ett femtepris.

Kvällen inleddes med seger för den treårige debutanten Zebulon (e. Quite Easy U.S. – Global Kyanite), som vann ett lopp ingående i ST:s Unghästserie. Hästen var ganska hårt anmäld, men det brydde sig varken han eller kusken Dwight Pieters om.

Det bar av till ledningen och på första långsidan avböjde Dwight bestämt Peter Untersteiners förfrågan om att få ta över spets med jättefavoriten Global Enjoy.

Dwight körde helt enkelt som att det var han som hade bästa hästen i loppet – och det hade han. Efter ganska jämn 1.17-fart hela vägen vann Zebulon med en längd före smygkörde Super Frasse.

Segertiden blev 1.17,0/2140 meter och förstapriset var 40 000 kronor.

Det är Petras HB i Göteborg som äger hästen, som har Felicia Lindström som skötare.

Oddset blev hela 22,76.

– När jag kom till ledningen bestämde jag mig för att inte släppa. Zebulon är en hårding, han är stark och han svarar bra på häst, så jag såg min chans och det blev ju lyckat, sa Dwight Pieters efter loppet.

Lite senare under kvällen fick Dwight segerdefilera igen, då med en annan häst som ägs av Petras HB i Göteborg, nämligen Chang (e. Donato Hanover – Navratilova).

Chang stod med 20 meters tillägg i ett P21-lopp över 1640 meter och spelades till stor favorit. Han hamnade i sjätte par utvändigt och när Dwight styrde på 600 meter från mål var det långt fram till Tom Crowe, som just hade tagit över ledningen. Fortfarande in på upploppet var det längder fram till vinnaren, men Chang närmade sig undan för undan och när så ledaren galopperade 25-30 meter från mål var saken klar, ja Chang hade vunnit även utan galoppen för Tom Crowe.

Segertiden blev fina 1.14,1/1660 meter och förstapriset var 15 000 kronor.

Det är Maria Törnqvist själv som är hästens skötare och oddset blev 2,46.

– Chang är en riktigt bra häst i grunden, men han är samtidigt känslig och har ägnat sig åt en del galopper. Men när han travar då får han som regel bra utdelning på sin kapacitet. Det var bra att kunna vinna idag, det är aldrig lätt att plocka ett tillägg över sprinterdistans, sa Dwight Pieters efteråt.

Faktum är att det kunde ha blivit en trippel den här kvällen, men tyvärr satt debuterande Paparazzi Zon (e. Coin Perdu – Dream of Joy) fast lite för länge för att kunna hinna fram till mer än andraplatsen