Läckert Prix d’ Amerique

Har precis sett på Prix d’ Amerique och Bold Eagle. Sicken häst… Fy sjutton…. har fortfarande gåshud. Nivard körde som en gud. Man kan fortsätta diskutera hurvida regelvidrigt det var att Bazire tryckte ut Propulsion i sista sväng. Tråkigt…men samtidigt är det så sedan är i Frankrike och det vet man om när man åker ner och startar.  Ingen skugga över vinnarhästen och han fick gå med full fart över mål utan att se speciellt brukad ut.  Jag längtar ihjäl mig till sista söndagen i Maj. Tänk er 25 graders värme och en upploppsduell med Bold Eagle och Nuncio. Oj oj oj……

Sedan kan jag tycka att det är tveksamt att lägga ett treåringslopp med så här orutinerade hästar på V75. Det resulterade i många galopper…hästar som ser plågade ut av att springa i alldeles för högt tempo redan nu och att enbart 4 hästar kom i mål… Inget bra uppvisande av sporten i vårt största skyltfönster.

Annars flyter det gött här hemma på gården. Jag längtar efter våren och lite värme så man kan få börja fixa och ta tag i saker ute. Hästarna verkar trivas bra. Har dock haft en hel del feber och dåliga halsar på dom sista veckorna. Så några får vila helt. Det var många som hade synpunkter på min styrning med Milda Andover i Lördags på V75. För det första tycker jag att jag bangade starten lite och det tar jag på mig. Men det hade inte spelat någon roll då ledaren var dålig. Jag valde att sitta kvar  tredje ut ca 1200 m från mål när bakspårshästarna började stöta.

Tyckte inte hon kändes som på Örebro och ville inte dra tåget sista varvet. Nu satt hon fast i mål med tillsynes mycket krafter kvar. Men hon var inte helt kurant så jag ångrar inte min styrning.  Jag är väl medveten om att jag kör ca 40-60 lopp om året och kör inga favoriter som står i 2 ggr pengarna.  Dvs jag kan inte mäta mig med catchdrivers som kör 2000 lopp om året! Jag kör mest mina egna hästar och kör efter hur hästarna känns för dagen. Jag känner dem utan och innan ….tro mig.

Unghästarna känns otroligt fina och snart börjar vi trycka till dom i fartlekar kortare bitar. Hade gärna haft några tvåringar till. Älskar unghästar. ! Är så himla roligt och inspirerande.

Banorna här hemma har varit fina och vi har kunnat träna relativt obehindrat trots besvärlig väderlek. Jag är så laddad inför våren och är supersugen att börja gräva bank till sandbanan. Annars har vi is i magen och hoppas att hästarna blir friska snart. Det blir såhär när det kommer in mycket nya hästar och baciller så är inte speciellt orolig.