Första årssegern är bärgad

Det är alltid något speciellt med första årssegern för ett travstall.

På tisdagen kom denna för vårt stall och det var vid lunchtravet på Axevalla som fyraårige Wake Me Up Pellini (e. Explosive Matter) fixade den.

Så här skrev man på Axevallas hemsida:

Lopp 6, 2140 m volt, högst 25 000 kr:

  1. 10 Wake Me Up Pellini – Dwight Pieters (Maria Törnqvist) 1.19,5. Perfekt med i andra ytter från bakspår, attackerade ut ur sista kurvan, tog ett knappt men säkert grepp, höll det till mål.

Efteråt var såklart kusken Dwight Pieters nöjd och glad..

– Hästen var jättebra idag. Så här långt har han haft dåligt startspår varje gång, men trots det har han utvecklats lite för varje gång. Idag provade vi med rycktussar för första gången och han svarade fint på det när jag drog dem 600 meter från mål.

– Han tog grepp in på upploppet, men han fattade inte riktigt vad han skulle göra, så han mer eller mindre väntade in de hästarna han just hade passerat, men som tur var höll han en halv längd ända till mål.

– Vi får ta lopp för lopp även fortsättningsvis, men det var skönt att hästen var mindre strulig idag än tidigare, säger Dwight.

Segern var värd 25 000 kronor, det är Stall Wakey Pekye i Vara som äger och skötare är Saga Palm Leivik, som därmed tog sin första ”riktiga” skötarseger. Oddset skrevs till 9,76.