Con Padre vann på Färjestad

Con Padre, Vienna Derycke och Dwight Pieters.

Under måndagskvällen skickade stallet upp en häst till V64-tävlingarna på Färjestad och det blev full pott.

Den fyraårige fuxen Con Padre (e. Raja Mirchi – Storm Cloud) vann nämligen ett sprinterlopp på tiden 1.14,4a och tjänade 25 000 kronor.

Dwight Pieters satt i sulkyn och ekipaget startade i andra led bakom bilen, närmare bestämt från spår nio. Det blev tredje utvändigt, som mitt i loppet blev till fjärde utvändigt en bit, innan det 900 kvar återigen blev tredje utvändigt. 700 meter från mål skickade Dwight iväg Con Padre i tredjespår och det bet bra. In över upploppet kopplades ett litet grepp på ledande Sören Palema och sedan sträckte Con Padre fint på sig sista biten när favoriten Haradi kom farande längst ut.

Segermarginalen blev 1,5 längd.

Oddset skrevs till 3,42.

Skötare till Con Padre är Vienna Derycke, som därmed tog sin första skötarseger åt Stall Maria Törnqvist. Det blev dessutom riktig familjeglädje, då Vienna är halvsyster till kusken Dwight Pieters.

Ägare till Con Padre är Holm Hästgården AB tillsammans med Maria Törnqvist. Samma konstellation har för övrigt fött upp hästen.

– Con Padre är en kapabel häst, men det strulade lite ifjol. Nu är han i alla fall på väg uppåt och idag blev det perfekt för oss med bra körning där framme i loppet. I och med att loppet blev kört på det viset, så visade Con Padre att han kan gå lika bra på 1640 meter som på längre distanser. Det var starkt av honom att hålla undan sista biten efter att ha gått ganska länge i tredjespår, säger Dwight Pieters.