Fighter Simoni tillbaka som en vinnare

Äntligen!

Ja, så kan man med fog säga efter Fighter Simonis fina seger i Mantorp under måndagskvällen.

Faktum är att ”Fightern” inte hade vunnit lopp sedan i slutet av juni 2022 när det nu var dags att rida upp till segerceremoni för ryttarinnan Iina Aho. Som ni förstår handlade det om ett montélopp, en disciplin där den fine sjuåringen har ett lysande facit.

Hans första montéstart gav en andraplats i Montéryttar-SM 2022.

Nu gjorde han sitt andra försök i monté och det gav en smått överlägsen seger.

Han stod med 20 meters tillägg och ytterligare 20 meter bakom stod loppets storfavorit, McGarret (Jonathan Carré). Och vad hände? Jo, redan efter 200 meter var McGarret före Fighter Simoni, varvid många säkert trodde att mycket var vunnet för favoriten.

Det blev tredje utvändigt för McGarret och fjärde utvändigt för Fighter Simoni. Ut på sista långsidan avgjordes loppet, då Mc Garret lyftes ut i tredjespår för att runda en trött häst, i samma läge såg Iina Aho chansen, hon smet ner på innerspår och rundade den trötta hästen den vägen, för att sedan blixtsnabbt ta sig ut i tredjespår (före McGarret) och sätta full fart framåt.

550 meter från mål var ”Fightern” utvändigt om ledaren, 350 kvar tog han över och fick genast längder, Mc Garret försökte, men var totalt chanslös i jakten på Fighter Simoni som vann med fem längder på fina 1.14,4/2160 meter.

Segern var värd 30 000 kronor och ägare är Stall Fighter HB, Onsala.

Maria Törnqvist är skötare.

Oddset blev 2,77.

– Det var en ära att få rida Fighter Simoni, jag är jätteglad för att Maria frågade mig. Han var väldigt stark till slut, jag behövde aldrig rycka tussarna.

– Han tappade lite från start så att Mc Garret kunde komma förbi, men jag brydde mig inte om det, utan hade fullt fokus på min häst. Han låg på lite lagom under vägen och jag kände att jag kunde välja lite hur jag skulle lägga upp det, sa Iina Aho efteråt.