Bicc´s Tobee fixade årets första V75-seger

Bicc´s Tobee med glada ägare.

Att vinna i V75 är alltid något speciellt.

Det var ett tag sedan det skedde – men på lördagen var det äntligen dags igen. Detta genom fyraårige Bicc´s Tobee (e. Tobin Kronos – Bicc´s Honeybee), som vann klass 2-loppet i Mantorp.

Bicc´s Tobee hade spår åtta i voltstart och hamnade en bit bak. Det löste sig ändå ganska bra, inte minst då en del konkurrenter galopperade bort sig, och ganska tidigt satt körande Dwight Pieters och myste i tredje par utvändigt.

Tempot var inte alltför högt, 1.18,2/500 meter och 1.17,3/1000 meter, men det var inget problem för Bicc´s Tobee, som tog sats i tredjespår 950 meter från mål.

Han kom ganska snabbt fram utvändigt om ledande Lightzon, som lite överraskande började hissa nödflagg direkt. Redan i sista kurvan hade Bicc´s Tobee ett klart övertag på ledaren och bakifrån var det ingen som kunde något.

Man kan med fog säga att Dwight Pieters kunde sitta och finåka över upploppet, Bicc´s Tobee vann jättelätt på 1.15,0/2140 meter.

Hästen är därmed inkvalad till final på Solvalla den 23 mars.

Segern var värd 110 000 kronor. Det är Maria & Lollo Höök som äger Bicc´s Tobee.

Skötare är Felicia Lindström.

Oddset blev 2,74.

– Det är helt sjukt vad bra det går för våra hästar för dagen.

– Ni hade vi förvisso lite tur idag då hästar galopperade hit och dit och flög som popcorn, men samtidigt är Bicc´s Tobee väldigt stark. Han är lite lustig, då han springer och lattjar innan loppen, men när det väl blir allvar så tar han tag i grejerna, sa Maria Törnqvist efteråt.

– Det är att hela teamet gör ett kanonjobb hela tiden som ligger bakom våra fina framgångar för dagen, tillade hon.