Äntligen på plats

Nu ni…efter 2,5 vecka så börjar vi äntligen komma på plats. Har hunnit känna in mig på nya gården och träffat nästan alla nya grannar. Hästarna verkar trivas och börjar så smått att komma till ro.

Har varit en stor omställning både för dom och mig. Men nu börjar det kännas riktigt bra.  Känns skönt att kunna erbjuda fint stall och stora fina hagar där hästarna slipper stå i lera hela dagarna.  Här finns gott om plats att växa och utvecklas i den takten vi vill.

Hästarna tränar på och känns fina. Några har gått till vinterträning eller vila. Dom andra får starta på.

Banorna håller sig väldigt fina, till min stora glädje och lite förvåning så är det väldigt mycket svikt i markerna här omkring . Dvs att regnvattnet försvinner relativt lätt genom materialet och det är mjukt och skonsamt att träna på. Min fundering är om det är pga mossarna som ligger runt om gården …? Kanske låter konstigt men jag inbillar mig i alla fall det. Backbanan håller väldigt fin kvalité. Den stiger brant i början med ebbar ut succesivt i 550m . I dagarna håller vi på att mäta upp banorna och sätta nya stolp så det är lättare att klocka i jobben. (Jag är ju en klocknörd) Gubbarna som har tränat häst här innan har ju gjort det ett tag så dom har hittat  “egna” sätt att klocka på. 🙂

Finns lite annat att putsa på med men vi får ta det allt eftersom.

Har ni vägarna förbi och är nyfikna är ni varmt välkomna in på en fika !

Lägger ut lite bilder från gården. Kommer med fler inifrån stallet så småningom …

img_0805img_0807img_0809img_0810img_0814img_0708img_0709