Vill du vara med och äga häst?

Förra veckan kantades av bra insatser från hästarna. Vi tog en dubbel på Färjestad under måndagkvällen med Tempest som inledde på ett bra sätt. Var pigg hela vägen i ryggar och var en ny häst med helstängt. Han fick retfullt enkelt spurta förbi sina motståndare på en minst sagt snötung bana. Sedan ville inte Twilight Eyes vara sämre. Hon höll sig i skinnet och gjorde ett riktigt bra lopp mestadels i dödens för att ta över in i sista sväng och vann sedan säkert med en längd. En väldigt skön seger då hon strular mycket.

O.P gjorde det bra på Solvalla i onsdags och spurtade till en fin andraplats. Värmde dock dåligt i ufo vagn så gick tillbaka till vanlig. Nu väntar bronsfinaler kommande lördag för honom. Då vi är på semester så håller personalen ställningarna hemma. Därför blir det lite lugnare med starter i veckan.

Vi har det varmt och soligt på Jamaica i en vecka och laddar batterierna inför årets säsong. Positiva rapporter hemifrån på bla Christomlin Am och Perfect King. En del av treåringarna ska få följa med in till banan på tisdag (om en vecka) och gå ett rutinjobb på längre distans inne på sundbyholm.

Vi har även ett roligt koncept på en andelshäst att bjuda på. Gäller tvååriga hingsten Todaysfreshair . En häst med spännande stam och tilltalande utstrålning. Hästen kommer att ägas genom ett KB och i 15 delar. Tanken är att ett spelglatt gäng med intresse för travet och det som hör till ska få äga och uppleva allt runt omkring som tillhör hästägande . Kostnad är 4500:-/ del och 1000:- i månaden. Då ingår ett specialkomponerat system av inga mindre än Roland Johansson(fd travtränare och ansvarig för spelbutik i Eskilstuna ) samt Patrik Kaldoyo (ägare till en mycket framgångsrik spelbutik i Strängnäs som fått flera fina utmärkelser). Detta kommer dom att turas om med varje lördag . Tanken är också att hitta på aktiviteter och skapa en härlig sammanhållning. Hör av er för mer info.

Sedan lite tankar kring SHL debatten … Vilken börjar bli riktigt uttjatad och börjar lukta riktigt otrevligt så som det hängs ut kommentarer hit och dit. Ibland skäms jag helt ärligt över hur vi visar upp våran sport och hur vi bemöter nytänkande samt nya människor som erbjuds en port in i travets värld. Alltså herregud rent ut sagt … Jag tycker att idén och grundtanken med hela SHL satsningen är spännande och innovativ. Det kostar alltid att satsa . Men man måste våga satsa för att vinna ! Det finns dom som säger “jag vinner aldrig pengar på lotto” . Nähä det är möjligt , men har du ens spelat? Annars är det svårt att vinna . Eller hur? Givetvis finns det en hel del att slipa på och det finns alltid saker som man i efterhand kan göra bättre . Det borde väl framförallt vi som kör lopp och håller på med trav verkligen veta?! Man kan i princip ALLTID hitta fel och göra saker lite bättre. Men fokuset måste väl ändå ligga åt hållet att vi alla måste hjälpas åt på ett positivt sätt och ställa upp för varandra för att nå det mål dit vi vill ha travsporten för allas bästa.

Man kan inte alltid se till sig själv och sitt eget bästa även om jag vet att människor som har det tänket oftast är kortsiktiga eller rent utav egoistiska. Sedan vill jag absolut inte spy galla över de kuskar som valt att lämna sin hockeydress hemma. Det är deras val och dom har lämnat sitt synsätt på det hela. Men om sponsorerna inte kan tänka sig att ställa upp på detta om än så för ett par lopp (tom när man uppenbarligen fört en konversation om ämnet) och att få vara utom rampljuset i de få minuter som det handlar om. Då blir jag mörkrädd! Om du nu lyckas vinna och kör i SHL dress så ryck dressen i segercermonin då så får sponsorn synas under ett par minuter men då har du ändå ställt upp för “laget” genom att köra loppet i SHL dress och troligtvis gjort någon själ glad som håller på ett visst lag el som spelat för första gången. Nej …. Vi svenskar är alldeles för konservativa .

Föregå med gott exempel killar … Ni är så mycket bättre än att utföra protester i tv rutan . Det blir bara fel. Hoppas att den här satsningen ger något tillbaka till sporten . Och gör den inte det så har vi i alla fall försökt och inte bara stått och tittat på . Vi hade inte sagt nej till ha ha fler hockeyspelare som hästägare i stallet. Och jag kan lova att det hade inte våran personal heller. Gör om och gör rätt. Alla får ha sina åsikter men man måste ibland se bortom horisonten för att förstå vad som finns framför fötterna.