Intensiv arbetsvecka slut och ny rivstart på nästa vecka

I skrivande stund är det söndag kväll och att få lägga sig på soffan några minuter innan läggdags känns väldigt skönt efter en intensiv arbetsvecka. Veckans starter kan man verkligen summera som stolpe ut.

I Tisdags var Don’tmakememad helt okej. Men Therese var ändå besviken på honom så han ska kollas upp av veterinär. Twilight kvalade och höll sig på mattan.

I lördags fick Storm Cloud åka upp till Bergsåker för att starta i ett lärlingslopp på V75. Hon var hårt betrodd och jag var inte sugen att köra från början. Men alla la sig på rygg och då jag inte tyckte att det fanns någon riktig chans att backa. Väntade på att någon lämplig skulle komma så jag kunde få släppa men det kom aldrig någon. Efter en snabb öppning och en tryckare mitt i loppet så gick luften ur henne över 2640m. Men hon kändes iaf fin.

Quite Windy fick på söndagen starta på Solvalla. Deras franska V75 dag och roliga propositioner på förhand kändes som att det kunde blivit en väldigt rolig dag. Quite Windy kändes stum redan i provstarterna och jag valde att köra väldigt passivt. Vet inte om banan spelade honom ett spratt eller om han har någon skit i kroppen. Hur som helst så är han mycket bättre än sådär och han kommer kollas upp för säkerhetsskull.

Nya veckan rivstartar och vi åker till Färjestad med två stycken. Tempest går ut i ett nollopp från bakspår. Har tränat väldigt bra men kan uppträda en aning tveksamt och jag ligger lågt tills dess att han visar att man kan lita på honom. Twilight Eyes går ut i ett kortlopp från spår 7 bakom bilen. Har känts fin en längre tid men visar dåligt temperament alldeles för ofta. Går tillbaka till öppet huvudlag och huva den här gången.

Några av unghästarna har fått blivit opererade för lösa benfragment och får stå över några veckor. Dom andra tränar på fint. Många av hästarna vintertränar enligt planeringen. Hoppas några av treåringarna får visa sig redan i Mars ute på banorna . /MT