Veckan började bra – seger för Elliot Cloud

Constanza Flores, Elliot Cloud och Dwight Pieters efter segern i Mantorp.

Travveckan startade med lunchtävlingar i Mantorp, dit Maria och Dwight åkte med fyra av stallets hästar.

För en av dessa blev det full pott. Det var fyraårige Elliot Cloud (e. From Above – Storm Cloud) som vann över 2640 meter i en spårtrappa, där han inledde från bricka 5 bakom bilen.

Elliot Cloud tog enkelt spets, men efter 500 meter valde Dwight att släppa när Carl Johan Jepson kom farande med Forcebewithyou. Första 500 meterna gick efter 1.15,3, första varvet efter 1.16 och första 2000 meterna efter 1.16,6.

I sista sväng såg det ut att bli problem för Elliot Cloud att komma loss, men Dwight löste situationen snyggt genom att backa sig loss och vänta med attacken till cirka 150 meter från mål. Det räckte gott och väl, in mot mål var Elliot Cloud först med klar marginal och landade på 1.16,6.

Segern var värd 25 000 kronor och oddset skrevs till 3,99. Skötare är Constanza Flores.

Inför det här loppet hade Maria, som för övrigt är uppfödare till Elliot Cloud, sålt honom till en ny hästägare i stallet, den i USA bosatta och verksamma veterinären Meri Rantakallio, vars företag heter Meri Equicare LLC.

För ett antal år sedan jobbade Meri Rantakallio som veterinär på hästkliniken på Bjertorp, så det är säkert många hästmänniskor här i trakterna som känner till henne.