Påsken gav årets första V75-vinst

Email vann V75 på Färjestad.

Påskhelgen gav årets första V75-seger till stallet.
– Klart att jag är jätteglad, V75 är alltid V75. Det blir ett annat ljus som kastas på den typen av segrar i media och det är väldigt viktigt för stallet och dess verksamhet, säger Maria.
Det var på Färjestad under långfredagen som det skedde. Fyraårige Email (e. Panne de Moteur – M.T.Inahurry) var ute i Lars ”Tvåan” Nilssons Minneslopp, ett ungdomslopp, där han kördes av skicklige Andreas Lövdal från Solvalla.
– Jag var redan på förhand väldigt nöjd över att ha fått Andreas som kusk, han är egentligen överkvalificerad för den här typen av lopp, säger Maria.
Email kom till Färjestad med fyra raka andraplatser (mersmakande sådana) i bagaget och man kan verkligen säga att han stod på tur för en seger.
– Jag hade det lite på känn, absolut. Men det måste ju lösa sig också och i den här typen av lopp kan lite vad som helst hända, menar Maria.
Och det gjorde det ju också. För det första hamnade Email efter ett tag i en lite klurig position, nämligen fjärde par invändigt varvet från mål.
– Jag hade dock sagt till Andreas att köra ett vårdat lopp, då det som regel brukar köras i friskt tempo i den här typen av race.
Den teorin stämde perfekt, men det var ändå lite tur med i bilden, då en konkurrent bröt ut/gick ut ett spår på bortre långsidan och lämnade fritt fram för Andreas Lövdal att gå ut i andraspår och sedan bara köra framåt.
Därefter var det inget snack om saken, Email avslutade enormt sista halvvarvet och fångade in den klart ledande 28-oddsaren Demone d´Asti i god tid och vann lätt på fina 1.13,1a/2140 meter.
– Det var dock lite nervöst stunden efter målgång då jag inte hade någon uppfattning om hur det hade gått till när Email fick fritt fram. Nu visade det ju sig att allt var juste, så då var det bara att glädjas och jubla över denna fina seger, säger Maria.
Förstapriset var 100 000 kronor och oddset på Email skrevs till 7,77.
Det är Elin Algebäck som är skötare till Email, som ägs av L-Å Eveberg Fastighetsutveckling AB.
– I och med segern står Email perfekt inne i lägsta klassen inom STL i V75. Han har dessutom 2 800 startpoäng, så efter att vi nu har kollat upp honom efter segern idag, så blir det att försöka hitta ett lämpligt lördagslopp åt honom, summerar Maria.