Önas Spartacus överlägsen när luckan kom

Det fortsätter att gå bra i kalla och snörika januari för stallet.

På måndagskvällen tickade den tredje årssegern in, då den nyblivne fyraåringen Önas Spartacus (e. International Moni – Lina T.J.) vann ett V64-lopp i Mantorp.

Hästen spelades till andrahandsfavorit och fick direkt rygg på favoriten Harriet Zet, som stod ensam på startvolten. Dwight Pieters valde att sitta kvar i rygg på ledaren när det fyllde på med hästar från kön varvet kvar och det kunde, med facit i hand, ha blivit en fälla.

Det var nämligen så att favoriten Harriet Zet var betydligt sämre än förväntat och i sista kurvan blåste Teanie till ledningen. Det såg för ett kort ögonblick bekymmersamt ut för Önas Spartacus, men ungefär 250-300 meter från mål kom luckan som på beställning och lekande lätt avgjorde då fyraåringen över upploppet. Marginalen ner till tvåan i mål blev åtta längder.

Önas Spartacus landade på tiden 1.17,8/2660 meter.

Ägare till Önas Spartacus är Petras HB, Göteborg, medan skötaren heter Douglas Wieselgren.

Oddset skrevs till 2,55 och segern var värd 40 000 kronor.

– I sista kurvan hann jag tänka ”nu är jag körd”, men strax därefter kom luckan och då fick jag riktigt bra svar av min häst. Han tog i på direkten och fortsatte så hela vägen in i mål.

– I senaste starten var han kanske en liten besvikelse, men idag var han bättre och svarade för en riktigt fin prestation. Det var inte överraskande, vi visste sedan tidigare att Önas Spartacus är en både stark och bra häst, sa Dwight Pieters efteråt.