Ni har väl lyssnat på ATG’s pod?

Hej !

Hoppas att ni haft en lika fantastisk sommar som jag har haft. Hästarna har gått bra senaste veckorna.

Nästan alla treåringar vi har som startat har vunnit lopp. Vi har dock saknat en topp i treåringsloppen ,men ser fram emot hösten då vi inte har tagit ut hela vårt cavalleri ännu.

I veckan som kommer stundar auktion på Wenngarn. Väldigt mycket fina unghästar i boken. Så hoppas att deras exteriör och karisma väger upp till stammarna.

Ni har väl lyssnat in ATG’s nya pod Hovtramp med Matteus Lilleborg?  Jag har lyssnat genom samtliga nu.

Och jag tycker att alla mina hästägare och övriga travintresserade skall lyssna in lite extra på Emilia Leo och framförallt på Robert Bergh.

“Bergharn” tar upp mycket ut av det som jag tryckt på i mina krönikor.  Förbjud jänkarvagn och barfota på treåringarna.

Vi behöver våra profilhästar kvar i sporten. Inte att dom går sönder och försvinner efter 6-10 månader . Många har alldeles  för bråttom och pressen på oss tränare är enorm. Det har blivit en ond cirkel.

Det kostar väldigt mycket pengar att ha häst träning idag. Medans leverantör och personalkostnaderna för oss tränare har skenat fullständigt. Hoppas att ST är med på den här biten också.

Har ni några timmar över i bilen eller på jobbet så ta er tid att lyssna.

Jag personligen står fortfarande fast vid det jag har lärt mig hos Åke Svanstedt. Att bygga hästarna långsiktigt.  Vi tycker om våra djur. Det är inga maskiner som alltid ger 100% där gränserna pressas till max och ibland till och med över djurets egna gräns.

Jag har inte dragit en sko, satt på ett helstängt eller haft rycktussar på en enda treåring hittills i år.

Jag hoppas vi får betalt för detta under hösten när dom andra har kört klart med sina “vanliga” hästar.  Ibland kan det löna sig att vara “tjurskallig” och göra det man själv tror på och inte få panik och göra  som alla andra.

Länk till sommarpratet hittar ni på ATG.se

/ MT