Maria Törnqvist

Välkommen till Team Törnqvist

Stall Däningsholm köptes in under 2016 och framtidsvisionen är att bygga ett trivsamt stall med kompetent personal och presterande hästar. Den är vackert belägen i öppet landskap med stora hagar och skydd av skog runt omkring. Gården består idag av 39 hektar mark med nyproducerad villa och stallar anno 2008. De två äldre stallen rymmer 22 boxar, varav 16 är separat för unghästar.

Våren 2019 blev det nya tävlingsstallet klart och det rymmer totalt 24 boxar och vi har tre separata avdelningar om åtta boxar vardera.

Varje skötare har sin egen avdelning och i och med detta blir det en väldigt lugn och avstressad miljö för hästarna. Stallen har naturlig ventilation och duscharna för hästarna är placerade separat utanför, detta för att få som bra luft som möjligt inne i stallen för hästarna.

Vi har foderautomater som varje morgon och kväll fodrar vid samma tid så att hästarna alltid får äta i lugn och ro. Rutiner är A och O i ett stall och vi har väl inarbetade sådana. Allt för att hästarna skall få det så lugnt och harmoniskt som det bara går utanför träningen och tävlandet.

Alla hästar går i hagen varje dag. Helst både innan och efter träning om vädret tillåter.

Till de nya stallarna byggdes även en ny personalavdelning med allt vad det innebär. Nya fräscha utrymmen att äta, laga mat, eller att ta sig en tupplur i. Stallen är ritade av Maria och är byggda precis så som ett drömstall ska se ut.

Träningsmöjligheterna är stora och vi lägger stor vikt vid skötsel utav banorna. Vi har tillgång till en 800 meter lång doserad rundbana, en 600 meter lång backe, rakbana på 900 meter, en sandbana 600 meters sandbana och dessutom miltals med kuperade skogsvägar. Vi har nära till flera banor och slipper därmed oftast långa resor.

På min sida kommer ni att finna lite av varje. En del personliga åsikter, uppdateringar om hästarna och det som rör vår vardag här på gården.

Det finns alltid plats för nya hästägare och kunder så har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig eller komma förbi vårat stall i Fåglum som ligger åtta mil nordost om Göteborg.

Väl mött! / Maria Törnqvist