Jolicoeur gjorde ett topplopp i sin comeback

Jolicoeur segrade i Mantorp.

Treårige Jolicoeur (e. Atlas de Joudes – Carmen Sting) gjorde på måndagskvällen comeback efter exakt fem månaders tävlingsuppehåll.

Och som han gjorde det. Trots en tung resa vann han sitt lopp i Mantorp på ett mycket imponerande sätt och landade på nya rekordet 1.16,8/2140 meter. Segern var värd 25 000 kronor.

Hästen ägs av en av medarbetarna i teamet, Constanza Flores, som också har varit med och fött upp hästen. I sulkyn satt sambon Jonathan Carré, vars närmast osannolika flyt bara fortsätter. Han hade knappt hunnit landa efter lördagens två (!) SM-segrar i monté på Åby förrän han nu alltså slog till med familjehästen i Mantorp.

Från springspår prickade Jonathan bra, men den andra springspårshästen var snabbare och tog ledningen. Jolicoeur hamnade på utsidan, men blev mitt i loppet avlöst av favoriten Xelent Töll. När denne tog över ledningen in i sista kurvan hamnade Jolicoeur på nytt utvändigt utan rygg, men det hindrade honom inte från att dels knäcka favoriten och dels svara angrepp bakifrån.

Oddset på Jolicoeur blev 10,82.