Härlig vecka har nått sitt slut

Har hänt mycket de sista veckorna. Hästarna har visat upp sig från sina bästa sidor. Cash Simoni (bilden) var 2.a i sin debut på Örebro från dödens. Milles Flirt var också ytterst nära att hinna fram efter lucka på upploppet. Hon gick nytt löpningsrekord som 7åring(!!).

I Tisdags startade Milles Madrik, han var mycket bra och löste flera tighta situationer i loppet och blev 2.a. Extra roligt med den här hästen då han inte varit helt lätt att tas med.
Milles Flirt fick sitta kvar när tåget gick och blev fast med krafter kvar bakom en mur av hästar.
A tatse of honey varvade upp sig rejält och tog en onödig startgalopp. Hon kändes dock fin efteråt.

Alla ettåringar utom en är i vagn. Crystal Ray fick vi in sent så hon är en eftersläntare. Är supernöjd med min kull utav ettåringar i år. Känns otroligt skönt att kunna träna upp dem och forma dem precis som jag själv önskar i år. Vi har gott om plats och stora hagar åt dem. Dom får jogga i skogen och på rundbana lugnt och harmoniskt för att få sia kilometer i kroppen och bygga den grund jag önskar att de ska få den här viktiga perioden som unghästar. Gillar verkligen att jobba med unga individer och Benny som är stationerad i unghäststallet gör ett gott jobb med dem.

I veckan var även tandläkaren här och gick igenom samtliga hästar. Alla unghästar har nu fått sina vargtänder utplockade. Och det känns också skönt. Därför fick de någon dag extra i hagen för att läka såren som blir i tandköttet efter.

I Torsdags var vi in och körde rundbanejobb på Axevalla för första gången för två av våra tvååringar. Det gick lugnt till och dom fick jogga runt och bara känna sig spänstiga. Läs träningsrapporter för mer info. (Love No More på bilden) Unghästarna in action

Sandbanan blev även invigd den här veckan. Otroligt skönt och kul. Några av hästarna som inter startar har fått gå ner och känna på den.

I veckan som kommer väntas det full körning hela veckan och sedan Breeders helg uppe i Eskilstuna. Vi har även en otroligt duktig praktikant här vid namn Emmie Mårtensson, som är här på sitt lov för att lära sig mer om travet. Det gillar vi ! Ha en fortsatt trevlig helg. /MT