God fortsättning !

Tack 2018 och välkommen 2019…

Kollar vi tillbaka på året som var så får vi ändå vara tacksamma över resultatet på ett fåtal starthästar. På 104 starter blev det 13 segrar 29 pallplatser och 1 667 619 :- inkört till stallet. Vi ligger på 11,227.- per start och en seger % på 13. Samtliga siffror skall uppåt det här året.

 

De äldre hästarna fick en dipp och lite förkylningar November / December. Men samtliga tränar nu återigen och dom känns väldigt glada , fräscha och starka. Vi hoppas att snön håller sig borta ett tag till då vi har kanonförhållanden på våra banor.

 

Vi har även klarat oss utan salt hittills (pga chefen som sitter uppe och harvar om nätterna). Och det känns ändå skönt på något sätt.

Jag är otroligt nöjd med både hästmaterialet och personalen och vi är ett riktigt gott gäng som jobbar för dagen. Det är viktigt att ha kul om dagarna då det spenderas en hel del av våran vakna tid i stallet.

 

Felicia har gjort comeback efter att hon blev sparkad hemma av sin egna häst, och hon sprider en positiv energi över hästarna.

Det nya stallet är i full gång med att byggas. Det blir 24 toppfräscha boxar i ljus och luftig miljö. Separat stall om 8 boxar per skötare.

Kan ärligt säga att jag är avundsjuk på min personal då jag gärna själv hade velat jobba som hästskötare i den här typen av stallar.

Bygget är planerat att stå klart i Mars/April 2019. Ny vattenbrunn är borrad med färskt vatten och stallarna kommer att vara kompletta med förråd, selkammare, personalutrymmen , spolhallar och solarium.

När nya stallet är klart blir gården komplett med 46 boxar totalt och 35 ha mark att tillgå.  Jag tänker hålla mig runt detta antalet och försöka ligga på 24 tävlingshästar och byta ut de som inte riktigt håller måttet mot unghästar. Tanken är att vi skall skapa kvalité på verksamheten och ha en rak kommunikation med kunden. Kunden skall få det den betalar för och hästarna skall ha det top noch !

Träningsförhållanderna går inte heller att gnälla på

Rundbana 800m

Backe 600 m

Sandbana 600m och Rakbana 900m

Sandbanan vi färdigställde för drygt ett år sedan har satt sig och fungerar utmärkt.

Det händer grejer även på min hemmabana. Under 2019 kommer nya Åby Arena att stå klart och det är ett vinnande koncept. Vi kommer ha allt samlat på ett och samma ställe och kommer kunna erbjuda våra kunder en upplevelse utöver det vanliga. Alla våra hästägare kommer att ha tillgång till våran VIP lounge på våning 4 med utsikt över hela Åby ovalen. Hemmahästar startande på Åby har gratis stallhyra vid start på hemmabanan.

Vi ser fram emot 2019 och tackar alla våra kunder, leverantörer, samarbetspartners och hästar för ett härligt 2018 !

Hoppas vi ses !

/MT