Full fart framåt men…

Veckorna rasar i väg. Den här veckan blev slutbesiktningen av nya stallarna klart med resultatet GDK. Härligt säger vi!

Den 8/5 flyttar starthästarna in i de nya stallarna och unghästarna får komma hem. 11/5 har vi invigning och öppet hus på gården mellan 10.00-13.00.

VIP för våra hästägare senare på kvällen i loungen på Åby i samband med Pokalfinalerna.

Vi har haft en hel del starthästar på slutet men i år har de sannerligen inte haft någon stolpe in. Varken med spåren eller löpningsförloppen.  Huvudsaken är att dom känns fortsatt fina och starka så jämnar det ut sig.

Olympiatravet blev succé och jag vill passa på att tacka alla som tog sig tid att komma förbi loungen på Åby. Väldigt trevligt.

Tvååringarna gick rundbana i måndags igen två heat x 1600 m och alla skötte sig jättebra. Väldigt nöjd med våra bebisar.

Tyvärr är det inte bara guldkant och roligheter med hästar. Det fick vi erfara i måndags. Jag väljer att skriva det här för att ta död på eventuella spekulationer eller rykten.

Som alla vet så har Rolex Bigi genom hela karriären varit svår och speciell att hantera. Jag har känt hästen sedan han var ung och följt honom genom karriären. Jag vill poängtera att Rolex aldrig har varit hingstig eller dum på något vis. Det är en av de få hästar jag litat på till hundra procent.

Vi har haft strikta rutiner kring hästen och hanteringen utav honom. Det är i princip bara Maria som har haft hand om honom och tränar honom.

Alltid med samma rutiner.

På våran normalt sett väldigt lugna gård så har det varit stökigt de senaste veckorna med hagbyggen, stallbyggen, förändring av gårdsplan, inflyttning av nya hästar hos grannen etcetera.

Det har varit mycket olika människor i rörelse på gården som normalt sett inte är här. Rolex ogillar när det blir stökigt och ogillar nya människor.

Han vill ha koll på allt, ha sina rutiner och mår inte bra när han inte får ha det. Det är dock svårt att göra ett miljöbyte på honom och jag hoppades att han skulle lugna sig så att han fick komma in i det nya stallet och få tillbaka sin plats.

I måndags var vi ute på ett helt vanligt träningspass. Han var lugn och harmonisk och inget var konstigt. Jag fick dock bryta rutinerna på hemvägen och skritta en annan väg tillbaka till stallet då det var stökigt uppe på gårdsplanen. Jag fick skritta förbi hagar som vi vanligtvis inte gör och han blev arg/irriterad på hästarna som gick i hagarna. När vi kom till stallet så stannar vi utanför för att ta av vagnen som vi alltid gör och alltid har gjort.

Han böjer sig ner och kliar huvudet mot sitt ben, som han alltid gör. Men jag hinner inte ens få av skalmen innan han vänder sig om och naffsar efter min fot.  Jag hade vinterskor med förstärkning på mig men trots det så lyckas han bita av en bit av foten och skelettet.

Tyvärr är det inte aktuellt med kastrering på så gamla hingstar då ett sådant här beteende aldrig går ur.

Jag och ägarna bestämde i samråd att han fick somna in hemma på gården samma eftermiddag.

Rolex har betytt väldigt mycket för mig och jag är väldigt ledsen över att förlorat en vän.

Han gjorde 56 starter, tog 20 segrar, 9 andraplatser och 4 tredjeplatser. Han tjänade 1.600.000 kronor.

Jag håller segern på Åby den 29 mars 2017 som den roligaste för mig då han satte banrekord på Åby i comebacken efter långtidsskada.

Tack för allt kompis!