Det kallar vi en Phenomenal insats

Ägargänget i vinnarcirkeln på Mantorp.

Bara en häst till start i Mantorp under måndagen.

Men det var å andra sidan ett lejon vi visade upp.

Treåriga Phenomene Zon (e. Fourth Dimension – Blushing Countess) dundrade runt på 1.13,5a/2140 meter och var smått överlägsen i ett treåringslopp för ston.

Då Maria och Dwight som bekant är på semester var det Carl Johan Jepson som ansvarade för tömföringen och han gjorde det med bravur. Det kostade visserligen 1.10,6 första 500 meterna att komma till spets (ut ur första kurvan) och tempot var sedan fortsatt högt med 1.13,2 på varvet och nästan lika snabbt på 1500 meter.

Men det brydde sig inte Phenomene Zon om, i sista kurvan stack hon bara undan på lätta fötter och gav inte konkurrenterna en chans att sticka upp. Hon vann mycket lätt med 2,5 längder och sänkte sitt rekord prydligt.

Spelarna var med på noterna, oddset stannade vid 2,29. Segern var värd 40 000 kronor.

Ägare till Phenomene Zon är Racinglovers KB, Vara, medan det är Douglas Wieselgren som är hästens skötare.

– Jag hade kört Phenomene Zon en gång tidigare och redan då känt att det är en fin häst, men nu hade hon höjt sig ytterligare ett hack.

– Jag satt dock inte där framme i ledningen var säker på seger, nej, 1.10,6 första 500 meterna på full väg med en treårsmärr på en lite krävande banan är tufft, men det var vältränat av stallet och hon var bara bäst ikväll, sa Carl Johan Jepson i segerintervjun.