Breaking News & fina hästar

Den här veckan alltså…oj oj oj. Kriteriehelgen var toppen. Jag var ju givetvis väldigt seriös på auktionerna och besiktade många hästar. Valet föll till slut på fine M.T. Nosler . En hingst e: Ken Warkentin u: M.T.Julia Roberts. (Moderstammen har lämnat bla Red Hot Dynamite.) som fick följa med hem till stallet.

Fina tävlingar och fint väder gjorde så att hela helgen fick guldkant. Ramon Dekkers startade i ett ramlopp på Lördagen. Var mycket nöjd med hästen. Efter mycket otur med löpningsförloppet sköt han till vasst med sen lucka till en tredjeplats och fick gå med full fart över mål på 14,6 /2140m auto. Ser fram emot nästa start!

Annars börjar hästarna kännas friskare och starkare i jobben igen. Tisdags jobben var jag otroligt nöjd med då alla hästarna kändes helt underbart fina och spänstiga.

Sedan har jag en sak att berätta…nog många som kommer bli chockade.  Jag har i veckan gjort klart med ett av mitt livs största investeringar. Har nämligen köpt en gård…. Japp.. en fin gård. Den ligger ca 8 mil norr om Göteborg och heter Däningsholm. Den ligger i anslutning till Hans “Sula” Adlers gård och besitter riktigt fina träningsmöjligheter, stora hagar och gott om fina skogsvägar. Det som ligger bakom beslutet att flytta beror till väldigt stor del på att gården som jag och Markus hyr in oss på nu är full och att det finns väldigt få gårdar med omnejd som håller dom måtten jag har som krav. Jag vill kunna växa och utveckla min verksamhet utan att känna mig begränsad eller att ha press. Nu kan jag göra det jag känner för och anpassa rutiner och hästarna efter mina egna önskemål.

Jag och Markus kommer fortsätta ha förhållande fast på distans.

Mer om gården…finns som sagt goda träningsmöjligheter och gott om fina hagar där hästarna kan få återhämta sig mellan träningspassen.

Relativt nyproducerade stallar med god ventilation och ett bostadshus på gården så att jag kan gå ut och natta hästarna innan jag kryper till sängs. Närhet till ett flertal banor och framförallt närhet till min hemstad Göteborg. Har en bra magkänsla helt enkelt.

Tar även med mig min goda vän och rutinerade hästskötaren Charlotta Olsson ner. Känns ruggigt skönt att ha henne i ryggen.

Vill också nämna mina grymma hästägare som samtliga , trots anknytning till Stockholm väljer att följa med mig ner till västkusten med sina hästar. Ni är guld värda!

Framtiden ser väldigt spännande ut. Går allt som det sa så går flytten ner redan i November. Vill gärna sköta vinterträningen av hästarna på nya gården. Kommer satsa stenhårt framöver och hoppas givetvis att det skall bära frukt. Det återstår att se..

Bilder på nya gården. Varmt Välkomna ! /MT

img_0164img_0160img_0126img_0163