Bra dag och Årjäng i Söndags

I Söndags (7 april) var vi till Årjäng med ett helt busslass.

Först ut var Rolex Bigi som gjorde comeback på svensk mark efter sin Frankrike sejour. Han fick ett snällt lopp och kunde ta över ledningen enkelt. Därefter styrde han och ställde som han ville och stack undan på lätta ben med tussarna kvar på 1,13,6 /2160 m volt.

Cash Simoni gjorde årsdebut och var ringrostig. Han blev två knappt slagen på 1,15,6 /2140m a. Blir bra med lopp i kroppen då han inte pressas något hemma innan start. Vill inte väcka den björn som sover med tanke på stammen.

Något Extra gjorde debut för oss. Gick ute i spåren sista 800 och blev 5:a. Lite besviken då hon tränat väldigt bra men blev lite krasslig efter loppet så hon hade väl något skit i kroppen.

M.T. Nosler kändes urläcker men klev i fel direkt i volten från spår 2. Lite stökigt så det var synd.

Unghästarna gick rundbana för första gången i Fredags. Så kul när vinterns “nötning” med långa och kuperade motionsrundor gett resultat. Samtliga 12 som är i gång joggade 1,40/1600 m här hemma i långsam huvudlag och långvagn. Alla skötte sig strålande.

Riktigt kul….nu fortsätter vi såhär och denna års unghästkull med ettåringar börjar redan ta form. Det riktigt vattnas i munnen när man kollar stam och exteriör på dessa. Kommer begränsa antalet platser för unghästar i år till 12. Vi siktar på att hålla kvalitén i stället. Finns bara 6 platser kvar i nuläget .

Årets hästägarefest nalkas snart. 28 April smäller det på Åby i samband med olympiatravet. Alla ägare har fått en inbjudan till våran lounge med perfekt utsikt över Åby. Hoppas att vi ses där ! / MT